Hanila korraldab valla ja vabariigi aastapäevade puhul suurejoonelise peo

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Tuleval reedel, 17. veebruaril ootavad Hanila vald ja Kõmsi rahvamaja vallarahvast tähistama valla 20. ja Eesti Vabariigi 94. aastapäeva. Peol tunnustatakse kümmekonda tublimat vallakodanikku. Õhtut juhivad Andrus Vaarik ja Ivan Orav. Tänukirja saavad vallavanema Arno Peksari sõnul pikaajaliselt valla või ühiskonna hüvanguks töötanud inimesed.

Ettepanekuid said esitada kõik soovijad, aga parimad valis välja vallavanem ise. Valikul lähtus Peksar oma sõnul ka sellest, et tänatud saaksid need, keda lähiaastatel veel tunnustatud pole. Kümmekond tublimat vallakodanikku saavad kingiks kohalikku päritolu meene, ütles Peksar.

Andrus Vaarik kutsuti Kõmsi rahvamaja juhataja Lea Mäeoru sõnul üritusele seepärast, et andekas näitleja on Hanila suve–elanik. „Mida ta täpselt tegema hakkab, me rahvale ette ei räägi,” lisas Mäeorg.

Esinevad veel rahvatantsurühm Haniale, Virtsu naisansambel, Anu Kurmi klaveriõpilased, Pille Saatmäe ja Andreas Rahuvarm, tantsumuusikat mängib ansambel Vanaviisi.

Mäeoru hinnangul mahutab rahvamaja laudadesse maksimaalselt 250 inimest. Praegu on kinni pandud sadakond kohta, aga et oodatakse täismaja, soovitas Mäeorg varakult ette registreeruda.

Peksari sõnul mahub häid lambaid ühte majja palju ja ukse taha ei jäeta kedagi. Peksar lisas, et varem on kõik aastapäevapeod isegi suure tormi ja elektrikatkestustega rahvaga täidetud olnud.

Pidu on kõigile tasuta.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Anu
10 aastat tagasi

Kas õhtujuht ei ole mitte Andrus Vaarik?