28. jaanuar: Mitte kas, vaid kuidas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Risti volikogu otsus lükata Kullamaa valla ühinemisettepanek tagasi oli etteaimatav. Samasuguse ettepaneku on Kullamaa oma naabritele teinud juba varem ja saanud eitava vastuse.

Pealegi oli Kullamaa ühinemisettepanek esitatud veidi ebaviisakas vormis, mis tegi selle vastuvõtmise emotsionaalselt raskeks. Nimelt saadeti esmalt laiali pressiteade, ettepanek ise tuli hiljem. Einar Pärnpuu küsib, kuidas siis õige on. Õige on diplomaatilisemalt, vähem formaalselt.

Tähelepanu väärib, et Risti lükkas ettepaneku tagasi ülinapilt. See annab küll alust oletada, et ühinemine kui selline on võimalik, kui seda põhjalikumalt ette valmistada.

Tegelikult on küsimus hoopis selles, kas on üldse mõtet kolmel ühise keskuseta vallal kulutada suur hulk aega ja vaeva millegi nimel, mis ei ole eriti rikkam ega tugevam. Tugev omavalitsus peaks olema kas terve või vähemalt poole Läänemaa suurune.

Tarmo Õuemaa

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments