Virtsu pangaterminali ja postkontori sulgemise vastu kogutakse allkirju

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Katrin Pärnpuu

Hanila vallavolikogu liige Meelis Malk algatas veebikeskkonnas petitsioon.ee allkirjade kogumise sularahaautomaadi ja postkontori sulgemise vastu Virtsus. Praeguseks on keskkonnas oma meelsust sularaahautomaadi sulgemise vastu väljendanud 214 inimest. Allkirjade kogumine postkontori sulgemise vastu ei olnud tehnilistel põhjustel veel käiku läinud.

“See on puhas kodanikualgatus,” ütles Meelis Malk. “Ma loodan väga, et rahva häält võetakse kuulda.”

Malga sõnul olid mõlemad uudised — nii uudis sulaarahaautomaadi kui postkontori sulgemise kohta — kohalike inimeste jaoks väga kehvad. “Maarahval käib arveldamine ikka sularaha abil: kas on vaja näiteks kala osta või lasta endale linnast midagi tuua,” põhjendas Malk pangaterminali vajalikkust.

Lähimad kohad, kust sularaha võtta, jääksid Virtsu terminali kadumisel Lihulasse ja Pärnusse.

Postkontoril on Malga sõnul Virtsus sotsiaalne roll. “Kõiki asju ei saa ikka äriks keerata,” arvas ta.

“Esimeste päevadega on petitsioonile oma allkirja andnud mitusada inimest — see on Virtsu 300 elanikku arvestades minu meelest tubli tulemus,” ütles Malk.

Swedbank plaanib sulgeda Virtsus sularahaautomaadi alates 1. aprillist 2012; internetis saab selle sammu vastu allkirja anda 1. märtsini. Eesti Post ei ole postkontori sulgemise aega veel teatanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to.moelge kainelt
12 aastat tagasi

On näha, et sinagi oled sealt kulast kus kool kinni pandi. Ei saanudki kirjutamist selgeks.

möelge kainelt
12 aastat tagasi

no kuulge, komoon, igasse külla ika automaat, see on liigne luksus ja postkontor tuleb kinni panna sest neid marke ei osta enam keegi lakkumiseks

to möelge kainelt
12 aastat tagasi

…..oled Sa ikka kainelt tehtud?

aga mida teeb Hanila vallavalitsus?
12 aastat tagasi

..mida teeb,et Virtsu välja ei sureks ?et ainult pensionärid alles jääks ja noored kaoks ?samas anti Hanila vallavalitsusele Brüsseli raha küll kooli-lasteaia renoveerimiseks,sadama ehitamiseks jne.ikka miljonite eurode kaupa -tundub,et seepärast ei oldagi huvitatud töökohtade loomisest Virtsusse ehk kui raha kukub sülle,siis miks peaks pingutama.
Ilmselt ei ole ei postil ega ka pangaautomaaadil kasutajaid.