Politsei soovitab õhtused autosõidud võimalusel ära jätta

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Seoses tuisuse ilmaga Harjumaal soovitab PPA Põhja prefektuur autojuhtidel olla täna pärastlõunal liikluses äärmiselt ettevaatlik ja hoolikas, kuna tuisus halveneb märgatavalt nähtavus ning ka teed võivad olla äärmiselt libedad.

Politsei soovitab võimalusel tänaõhtune sõit üldse ära jätta. Kui aga autosõit on siiski tarvis ette võtta, siis tuleb arvestada järgmiste nõuannetega:

* Enne teeleasumist tuleb kindlasti veenduda, et sõidukis on piisavalt kütust ka olukorraks, kus tuleb seista ummikus. Auto kõik tuled peavad korralikult töötama, tuleb veenduda kojameeste ja rehvide heas seisukorras. Kehvas tehnilises seisukorras sõidukiga soovitame sõit ära jätta.

* Teele asudes võtke autosse kaasa sooje riideid, joogivett ja sööki.

* Sõites hoidke eessõitjaga võimalikult suurt pikivahet, hoidke sõidukiirust mõõdukana ning võimalusel vältige möödasõite.

* Kui on juhtunud õnnetus, tuleb jääda rahulikuks, veenduda, et keegi pole viga saanud ning vajadusel kutsuda abi. Veenduge ka, et nii teie kui teie auto olete teistele nähtav ega kujuta teistele liiklejatele ohtu, pange põlema ohutuled ja kasutage ohukolmnurka. Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest.

* Nii-öelda plekimõlkimiste korral tuleb kindlasti arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeolude tõttu võtab abi saabumine rohkem aega kui tavaliselt. Politsei tuleta meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments