Haapsalu gümnaasiumi kadrilaadal käib vilgas kauplemine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

5A klassi tüdrukud müüsid omatehtud sööki ja käsitööd.

Vaatamata traditsioonilise mardilaada asendamisele kadrilaadaga jätkus igas vanuses, ostjaid, kuulajaid ja niisama koolimajas ringijalutajaid ka Haapsalu gümnaasiumi selle aasta heategevusüritusele.

Supersoodsaid ja ilusaid kingitusi jagus gümnaasiumi koridorides igale maitsele – teehoidmise kotike 70 senti, vahvel 25 senti, mõnekümnesendised raamatud, paarieurosed puulaevad, nukud, jõuluehted, mobiiltelefonikotid. Heategevusloterii, karikatuur, mis koha peal joonistatakse ja veel kümneid ja kümneid, suures osas isetehtud asju.

Tõeline müügihitt oli oma kooli noorte muusikali "Kinni läete teie!" videoga plaadid, mis kella üheks olid juba päris läbi müüdud. Siiski sai ennast plaadijärjekorda panna – selle saab hiljem kätte kooli õpetajate toast.

8A klassi Markus ja Madis pakuvad võinuge, kirjadega moosipurgisilte ja õiemett. "Ostke mett, ostke nuge!" kutsuvad poisid möödujaid. "Mesi on õpetaja Tiia Toomsalult. Noad tegime ise," kinnitavad poisid.

5A klassi tüdrukud Anette, Adele, Brita ja Reneli on oma pika leti täis ladunud lausa kohvikumenüüle sobiva valiku. Soolast pirukad, magusaid muffineid. "Ise küpsetatud," kiidab Anette. Nukutoa sisustus, muu käsitöö. "Kaup läheb päris hästi. Isetehtud seepi oli ka, aga see on juba otsas," seletab ta.

Kooli huvijuht Ille Palusalu sõnul on üritus just täpselt selline välja kukkunud nagu taheti. "Siin on aidanud lapsed, lapsevanemad, õpetajad, kooli juhtkond. Selle ürituse märksõna ongi koostöö," ütleb ta.

Kadrilaada tulu läheb koolile koroonalaua jaoks, väärtkirjanduse ostmiseks raamatukogule, garderoobi numbrite ja muu vajaliku jaoks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments