Filmifestivali külalised elavad ümbruskonna turismitaludes

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuigi Lihulas ei ole ühtki hotelli, kuhu filmifestivali külalisi majutada, on ümbruskonnas õnneks piisavalt turismitalusid.

Filmiinimesed elavad Voosemetsas, fotograafid Algallika turismitalus Rannakülas ja žürii liikmeid majutatakse Lihula inimeste kodudes, loetles Matsalu filmifestivali direktor Tiit Mesila.

“Külalisi võinuks meie kasinate majutusvõimaluste poolest rohkemgi olla,” ütles Mesila. Bussifirma L&L direktor Aare Sillukse see hea mees, kes külalistele ühenduse Lihulaga kindlustab, lisas ta.

Igavust ei ole aega külalistel tunda, sest iga päev on mõni väljasõit või vastuvõtt. Neljapäeval oldi Haapsalus, päev lõppes vastuvõtuga kuursaalis. Reede õhtul on Penijõel keskkonnaministeeriumi vastuvõtt.

“Eri maade profid saavad ka kokku ja omavahel suhelda,” lisas Mesila.

Mesila kahetses, et paljud külalised ei saanud Lihulasse tulla: kellel võtted pooleli, kellel lapsed koolis.

Üks kuulus filmimees, kes on varem külastanud Matsalu festivali, aga kes tänavu ise Lihulasse tulla ei saanud, küll aga osaleb festivali võistlusprogrammis tema film, on Jan Haft. See mees on kolm aastat tunnistatud Saksamaa parimaks filmitegijaks. Ta on ise nii operaator kui ka režissöör.

“Teeb kaameraga imetrikke,” mainis Mesila.

Küll aga on kohal Hafti kolleeg Oliver Görtz.
“Ta on meil auhinnatud autor, armastab meid ja tahab siia tulla,” ütles Mesila.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments