Lääne Elu paberleht 13. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raudtee saatus selgub kahe kuu jooksul

Haapsalu raudtee tasuvusuuringu tellijad ja koostajad loodavad saada majandusministeeriumilt lähema kahe kuu jooksul vastuse, kas projekt läheb kalevi alla või otsustab riik raudteeliikluse taastada.

Kevadel valminud uuringu kohaselt, mida selle koostaja Rein Riisalu reedel Haapsalu linnavolikogus tutvustas, on raudtee pikendamine Riisiperest Turbani igal juhul tasuv. Probleemsem on aga raudtee taastamine Haapsalu ja Rohukülani. 63 kilomeetri elektriraudtee rajamine läheks maksma 70 miljonit eurot.

Raudteeuuring arvestab ainult reisirongiliiklusega, sest kaubaveo järele kohalikel ettevõtjail vajadus puudub. Reisijate arvu hindamisel pole aga arvestatud turistidega.

Lehes on ka pikem intervjuu raudtee tasuvusuuringu koostaja Rein Riisaluga.

Päästekoer leidis metsa eksinud mehe

Laupäeval leidis päästekoerte ühingu otsingukoer Koluvere kandis päev varem metsa eksinud eaka mehe.

Ööpäeva metsas olnud mees oli küll märgade riietega ja külma saanud, kuid mitte alajahtunud, ja ta toimetati Läänemaa haiglasse. Ilmselt oli mees metsas üle elanud insuldi, kuna ka tema kõnevõime oli häiritud.

Enne päästekoerte kohalejõudmist otsiti meest ka kopteri ja vabatahtlike abiga, kuid tulemusteta.

Haapsalu jaoskonna korrakaitseteenistuse vanem Tarmo Paio rõhutas, et metsa minnes peaksid inimesed lähedastele ütlema, kuhu plaanitakse minna, ja kaasa võtma laetud mobiiltelefoni. Eksimise korral aitab see kiiremini inimest leida.

Loomade varjupaik elab täituvuse piiril

Haapsalu koduta loomade varjupaik on kasse tuubil täis nagu sügisel ikka, varjupaiga pidaja sõnul aga on inimesed muutumas teadlikumaks.

"Massilist hülgamist ja värava taha toomist ei ole," ütles Haapsalu koduta loomade varjupaiga juhataja Marek Nõmmik. Kui mullu suvel sattus varjupaika 12 kutsikat ja kasse tuli sügisel laiali saata Eesti teistesse varjupaikadesse, siis tänavu on kutsikaid vaid üks ja kassidega saab varjupaik esialgu oma jõududega hakkama.

Kui koeri satub varjupaika harvem ja neile õnnestub reeglina ka kodu leida, siis kasside tulevik on tumedam. Siiski saavad surmasüsti Haapsalu varjupaiga kassid vaid erandkorras, kui looma tervis on nii halb, et arst seda soovitab.

Koeri on varjupaigas praegu neli, kasse aga nelikümmend, mis on täituvuse viimane piir.

Loe veel

Poolteist aastat mööda maailma ringi rännanud Ilon Wiklandi näitus jõuab peagi oma viimasesse peatuspaika Sankt-Peterburgi.

Piirivalvurid on pidanud sel suvel varasemast rohkem merel abi osutama.

Haapsalu Rimi külastajad annetasid nädalavahetusel Toidupanga heategevuskampaania korras 372 ühikut toiduaineid.

Margus Välja kirjutab, kuidas tähistati USAs kaksiktornide langemise 10. aastapäeva.

Millest rääkisid Tõnis Mägi ja Aivo Paljasmaa nostalgiapäevade kontsert-kohtumisõhtul?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments