Konkurss "Hea eeskuju" otsib tublisid noori

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eelmise aasta võitja Oliivia Narits.
Eelmise aasta võitja Oliivia Narits.

Täna algab kandidaatide esitamine konkursile "Hea eeskuju 2011", millega tunnustatakse koolinoori, kelle pealehakkamine, sihikindel töö ja võime teisi kaasa haarata on muutnud meie kodukanti ja elukeskkonda paremaks.

Konkursi võitjale on välja pandud stipendium 1300 euro väärtuses. Stipendium on mõeldud õpingute alustamiseks ülikoolis, kõrgkoolis või täiendõppeks huvikoolides. 20 Hea Eeskuju lõppvooru pääsenule kingib Tallink Laheda Koolipäeva merel. Hea Eeskuju 2011 võitja esitaja sõidutab Evenor Londonisse.

Esitatud kandidaatidest kirjutatud lugusid hindab žürii riigikogu esimehe ja konkursi patrooni Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ja ühiskonnategelaste osavõtul. Ene Ergma sõnul on kaks aastat korraldatud konkurss näidanud, kui palju on ettevõtlikke noori, kes panustavad Eesti ühiskonna arengusse juba täna.

"Peame tunnustama neid tublisid noori, kes on korda saatnud midagi enam, kui neilt on oodatud on," lisas Ene Ergma.

Hea Eeskuju 2010 konkursi võitis Tartu tüdruk Oliivia Narits, kes on oma südameasjaks võtnud aidsi ja HIV alase teadlikkuse tõstmise. Oliivia sõnul andis tiitel talle hulganisti enesekindlust, et olulise, kuid tihti välditava teemaga edasi tegeleda.

"Tiitel näitas mulle, et see, mida ma teen, on ka teistele oluline. Lisaks on Hea Eeskuju stipendium suureks abiks edasiõppimisel."

"Hea Eeskuju kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi tublid teod vääriksid tunnustust. Kandidaatide esitamiseks on vaja saata tema lugu ning põhjused, miks on just see noor tiitlit väärt Hea Eeskuju žüriile. Seda saab teha meie kodulehel www.noortekonverents.ee," selgitas tänusündmuse korraldaja Merilin Piipuu.

Kandidaate saab esitada kuni 16. oktoobrini. Tänusündmuse auhinnagala toimub noortekonverentsi Lahe Koolipäev raames 3. novembril Pärnu Kontserdimajas.

Hea Eeskuju on neljandat aastat toimuv kõige laiapõhjalisem silmapaistvate kooliõpilaste tunnustamissündmus. 2010. aastal esitati konkursile ligi 100 lugu. Lugusid esitati värsi- ja proosavormis, noortest, kes avastavad uusi loomaliike kuni õpilasteni, kes varahommikul laudas lehmi ja lambaid söödavad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments