Ridala kiriku katusetööd algavad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ridala kirikuõpetaja Kari Tynkkynen näitab hoone viletsat seisukorda. Foto: Arvo Tarmula
Ridala kirikuõpetaja Kari Tynkkynen näitab hoone viletsat seisukorda. Foto: Arvo Tarmula

EELK konsistoorium otsustas läinud nädalal, et Ridala kiriku katust hakkab remontima Läänemaa firma Resteh. Kogudus loodab remondiga alustada kuu aja jooksul.

Ridala kirik sai katuse uuendamiseks tänavu pühakodade programmist 50 000 eurot, mis on kolmandik remondi kogumaksumusest. EELK konsistooriumi assessori ja OÜ Kiriku Varahaldus juhataja Mati Maanase sõnul on katusevahetuse eelarve kokku ligi 157 700 eurot.

Kui palju tänavu eraldatud raha eest teha jõutakse, ei osanud Maanas öelda. Tööde hulk ja järjekord täpsustub pärast katuse lahtivõtmist, mil selgub katusekonstruktsioonide olukord.

Läänemaa muinsuskaitseinspektor Kalli Pets ütles, et kui jätta kõrvale katuseta õigeusukirikud, on Ridala kiriku olukord Läänemaa kirikutest kõige hullem.

Loe täpsemalt 6. septembri Lääne Elust.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jesus
12 aastat tagasi

Aga miks siis on õigeusu kirikud ilma katusteta? Miks suunatakse raha ainult EELK majade remondiks? Kirikul vara küll, müügu mõni maja maha Haapsalu linnas ja saavadki oma katuse!

Muhvel
12 aastat tagasi
Reply to  Jesus

Sellepärast, et nendel õigeusukirikutel pole juba ammu kogusi tegutsemas. Need õigeusukirikud on ehitatud 19. sajandi lõpus, 20. sajandi alguses kui toimus eesti rahva massiline üleminek keisri usku, lootuses seeläbi maad saada. Paarikümne aasta pärast oldi aga õigeusus pettunud ja mindi tagasi luteri usku. Nii need õigeusukirikud lagunema jäid.