Ühe Minuti Loengus räägitakse Haapsalu mudast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ühe Minuti Loeng mudast 2014-11-04 10.55.291 Minuti Loeng – Jaanus Terasmaa. Foto: Kaader loengust

Järgmisel nädalal jõuab ETV saates Terevisioon ekraanile Ühe Minuti Loengu sarja videoklipp Haapsalu mudast.

„Filmisime seda kahes paadis, samal ajal käte-jalgadega Haapsalu lahes ulpivast jääkarust kinni hoides, et tuul paate laiali ei viiks – seetõttu on klipp juba ette üks mu suuri lemmikuid,“ ütles sarja produtsent Airi Ilisson-Cruz.

ERR-i teadusportaalis ilmuvad auhinnatud "Ühe Minuti Loengute" sarja videod, kus Tallinna ülikooli teadlased annavad lühikestes loengutes vastuseid põnevatele küsimustele.

Tallinna ülikooli Ühe Minuti Loengu sari võitis mullusel Eesti teaduse populariseerimise konkursil uue algatuse kategoorias teise auhinna.

Ühe Minuti Loengu sarja idee autor ja konsultant on TLÜ Balti filmi- ja meedikooli õppejõud Indrek Treufeldt, sarja produtsent on Airi Ilisson-Cruz Tallinna ülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonnast, operaatoritöö ja montaaž on Kristjan Madalveelt ja Tarmo Leharilt E-õppekeskusest.

„Meie eesmärgiks oli luua sari, mis selgitab teadusuuringute tulemusi läbi lihtsate faktide ning julgustab teaduse vastu edasist huvi tundma,“ selgitas märkis sarja produtsent Airi Ilisson-Cruz. „Meil on hea meel, et oleme koostöös teadlastega loonud nupukalt särtsaka videožanri, mis abistab ka noortel teadushuvilisel teadust paremini mõista, tõlgendada ja selle vastu huvi tekitada.“

1 Minuti Loeng – Jaanus Terasmaa from Tallinna Ülikool on Vimeo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments