Galerii: Folkansambel Naised Köögis andis Läänemaal kontserte

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Läänemaa ühisgümnaasiumis esines täna hõimupäevade raames folkansambel Naised Köögis, mis sündis paar aastat tagasi ühes Viljandi aguliköögis just kooslaulmise, mitte esinemise rõõmust.

Kontserti kuulasid ühisgümnaasiumi humanitaarsuuna õpilased. “Ka mõned reaalsuuna omad pääsesid tutvuse kaudu sisse,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt naljaga pooleks.

Folkansambel Naised Köögis koosseisus Kristiina Ehini, Katrin Laidre, Kairi Leivo ja Sofia Joons andis esimese kontserdi 2013. aasta aprillis Peterburis ja sündis ühistest hetkedest ühes aguliköögis Viljandis, kus kõik neli naist on elanud.

Kõik neli on veendunud, et just köök on kokkusaamiseks, loomiseks ja laulmiseks parim paik.

Kairi Leivo, kes on diplomaadina elanud maailma eri paigus, ütles, et Eestist väljaspool on väga raske leida inimesi, kellega koos laulda. Neid on ta alati leidnud Eestist.

“Meie saamegi kokku, et koos laulda. Me ei saa kokku selleks, et esineda,” ütles Leivo Naised Köögis kohta.
Sofia Joons, erialalt nohik, nagu ta ise ütleb, tunnistas, et tema jaoks on tähtsaim jagada ja jagamiseks on parim moodus laulda.

Ühisgümnaasiumis näitas ansambel ka esimest korda oma vastvalminud videot.

Naised Köögis andis täna kontserdi ka Noarootsi gümnaasiumis. Täna õhtul astuvad nad üles ka Lihula mõisas.

Fotod: Arvo Tarmula

Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (1) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (2) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (3) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (4) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (5) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (6) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (7) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (8) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (10) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (11) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (12) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (13) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (14) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (15) Joons, Ehin jt ühisgümnaasiumis (16)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tublid naised
9 aastat tagasi

Ka tubli ajakirjanik ei suuda nende naiste kõiki käike jälgida. Enne Lihula mõisat sai nende esinemist nautida Lihula Gümnaasiumi pere, ka nendega suhelda ning neid kostitada. Videot nägime ka.