Haapsalu korraldab taas elanikuks registreerimise kampaania

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linn alustab tänasest 23. detsembrini kestvat linnaelanikuks registreerimise kampaaniat, mille raames loositakse välja kaks rahalist auhinda väärtuses 276 eurot, edastas linna pressiesindaja Tõnu Parbus.

276 eurot on võrdne Tallinna ühistranspordi 12-kuulise kuukaardi maksumusega.

Loosimises osalevad end kampaaniaperioodil Haapsalu elanikuks registreerinud inimesed, kes on elanikeregistris ka 10. jaanuaril.

Haapsalu elanikuks registreerimise kampaania toimub teist korda. Linn ootab registreerima inimesi, kes pole end Haapsalus elades jõudnud veel elanikuks vormistada või on linnaelanikuks registreerimise otsust edasi lükanud.

Kampaania üks põhjuseid on see, et täpne ülevaade elanikest aitab linnal paremini planeerida elukorraldust. Linna suurimast tuluallikast, üksikisiku tulumaksust, pakutakse teenuseid kõigile linnaelanikele. Samuti kasutatakse üksikisiku tulumaksu tänavate korrashoiuks, valgustuseks ning lasteaedade ja koolide ülalpidamiseks.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul valiti sel aastal auhind selle järgi, et inimesed toovad tihti kodulinnast välja registreerimise põhjuseks tasuta ühistransporti. „Nüüd pakumegi kodanikele võimalust saada täpselt aastase bussisõidu jagu auhinnaraha. Kampaania võitjatel on võimalus auhinnaraha kulutada oma äranägemise järgi kas bussipiletitele või muule,“ ütles ta. Suklese sõnul pööratakse kodaniku kampaaniale rõhku, kuna tänu suuremale maksulaekumisele on linnal võimalus teha ka rohkem investeeringuid elukeskkonna parendamiseks. „Loodame, et elanikuks registreerimise kampaania aitab inimestele teadvustada, kui oluline on see, millisesse omavalitsusse nad on sisse kirjutatud,“ lisas Sukles.

Haapsalus elab 1. novembri seisuga 10 827 inimest, mis on aastatagusega võrreldes 285 inimest vähem.

Auhinnad loositakse välja jaanuari lõpus toimuval Haapsalu linnavolikogu istungil.

Info kampaania tingimuste ning linnaelanikuks registreerimise kohta saab Haapsalu kodulehelt või helistades 472 5300.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments