Tabati neli helkurita liiklejat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kergliiklejate turvavarustuse kontrollimiseks läbi viidud politseioperatsiooni käigus tabati Läänemaal neli rikkujat.

Teisipäeval kontrollis politsei kõikjal Eestis jalakäijahelkurite ja jalgrattatulede kasutamist.

Läänemaa politseijuhi Margus Kaldma sõnul tabati reidi käigus Läänemaal kolm helkurita jalakäijat ja üks jalgrattur, kelle rattal puudusid nõuetekohased tuled.

Jalakäijad said hoiatuse, jalgrattur aga rahalise karistuse.

Kaldma ütles, et helkurite kasutamise poolest on pilt tänaval üsna hea. „Enamik inimesi kasutab helkureid, kuid osa ei kanna neid õigesti,” rääkis Kaldma. Ta tõi näiteks, et osa inimesi kannavad helkurit koti küljes või on nöör liiga lühike ja helkur pole õigel kõrgusel.

Et helkurist kasu oleks, peaks see rippuma 50 cm kõrgusel maapinnast ehk umbes täiskasvanu põlve kõrgusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peeter
10 aastat tagasi

võimas kontroll, kohutav rikkumine. Aga kord saab majja. Tea, kas pealinnast abiväge ka ikka küsiti.

Säga
10 aastat tagasi

Seda seadust saab mitmeti tõlgendada ja kohtus võib võita, sest seaduses on kirjas, et peab helkurit kandma pimedal ajal või halva nähtavuse korral. Okei pime aega, aga tänavavalgustuspostid teevad pimeda valgeks. Lähed õhtul koju pimedasse korterisse ja tõesti midagi ei näe aga paned tule põlema ja nähtavus suurepärane. Samuti pole seaduses kirjas kus kohas pimedal ajal ja millal. Kesksuvel on ka mõned tunnid öösel kottpime ja tavaliselt politsei trahvi ei tee, väga harva ja muidugi see pikk politseinik teeb iga ilmaga. Samas praegu nad teevad trahvi aga suvel sama pimedal ajal ei tee. Keegi ei riputa ju helkurit lühikeste pükste… Loe rohkem »

Mati.A.
10 aastat tagasi

Milleks peab linnatänaval kõnniteel käies kandma helkurit? Kas teine jalakäija ei näe muidu ja jookseb otsa? Et olla autojuhile nähtav? Autodega muide sõidetakse ikka sõiduteel ja jalakäija käib kõnniteel. Ja muide, vanasti ületati sõidutee siis, kui autot ei tulnud! Keegi ei sunni teed ületama auto nina ees! Laske auto mööda ja siis ületage tee ning mingisugust helkurit pole vaja. Antagu mulle andeks aga kui inimene on loll, pime ja kurt, siis ei aita ka helkur ja sellepärast trahvida on ülekohtune. Pigem oleks ettepanek selline, et kui inimene ise ronib auto ette ja haiglasse sattub, siis maksab ise oma ravi kinni.… Loe rohkem »

peeter
10 aastat tagasi
Reply to  Mati.A.

mitte pimedate ja lollide pärast vaid ikka üleadministreerimise joovastusest. Vaata kui lihtne, mugav ja ohutu ja odav on sellist kontrolli teostada.

Säga
10 aastat tagasi

Oot ma nüüd ei saanudki aru, kus need helkurita kriminaalkurjategijad politseioperatsiooni käigus tabati, kas maanteel või äkkist Konsumi ees?
Igatahes mulle tulid need nn operatsioooni korraldajad paar aastat tagasi koduuksest 100m kauguselt ja mitmekesi autos oli mugav valgustatud tänaval linnakodanik ähvarduste teel autosse käskida ja trahv teha. Kusjuures just seda helkurita trahvimist harrastab siin üks tuntud pikemat kasvu politseinik, kes ise erariides liikudes helkurit ei kanna. Aga eks igal oinal on kunagi oma oinapäev.

kia plokikaan
10 aastat tagasi
Reply to  Säga

tean seda jobu

kõva
10 aastat tagasi

mees oled ott, väga kõva 🙂

ott
10 aastat tagasi

seadus kohustab helkurit kandma. Kus seda kanda tahan, on minu otsustada.

PPA
10 aastat tagasi

võiks koonerdamise lõpetada ja kõigile tasuta need helkurid jagada, küll neid pidevalt kusagil jagatakse aga need on asjad mis ka kiiresti ära kaovad, nii et, kuna peate inimelu kalliks siis ärge koonerdage nende helkurite pealt, jagage koolides , lasteaedades, kauplustes, sama tüütu sihikindlusega nagu teevad seda elusõnalased oma materjale laiali jagades

Nugarootslane
10 aastat tagasi
Reply to  PPA

Õige! Ja autole tahan uusi talverehve ka tasuta. Kuluvad kurivaimud ju nii kiiresti. Kaua see inimelude hinnaga koonerdamine kestab!

vaatame
10 aastat tagasi
Reply to  Nugarootslane

mis sa siis laulad kui vilkurite müüjad lobistid ajavad läbi seaduse hakata pimedas peapeal vilkurit kandma, taskus esmaabipaketti ja GPS automaatse avariiteavitamise seadet