Lääne Elu paberleht 24. jaanuaril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kultuurikeskuse remont läks ootamatult linnale kallimaks maksma. Foto: Arvo Tarmula
Kultuurikeskuse remont läks ootamatult linnale kallimaks maksma. Foto: Arvo Tarmula

EAS nõuab raha tagasi

Haapsalu jääb ilma ettevõtluse arendamise sihtasutuse 106 851-eurosest toetusest, sest rikkus kultuurikeskuse ehitamisel riigihanke nõudeid.

Eile maksti linnakassast ettevõtluse arendamise sihtasutusele (EAS) tagasi 47 578 eurot juba saadud toetust. Peale selle jääb linnal saamata 59 273 eurot, mida EAS polnud veel üle kandnud.

„Kogu selle halva asja juures läks meil isegi hästi,” ütles linnapea Urmas Sukles. Seadus lubaks sellise rikkumise puhul nõuda tagasi 25% toetust, kuid nüüd pidas EAS seda linnale liiga koormavaks ja vähendas tagasinõuet 5% peale.

Lugu saab lugeda siit.

Mida küsiks ajakirjanik Toomas Kümmel Andres Lipstokilt?

Aastaid VEB–fondi lugu uuringud Toomas Kümmel leiab, et Lisptokil oleks Haapsalu volikogule nii mõndagi selgitada. Võib–olla on kogu VEB–fondi lugu taustaks hoopis Põhja–Eesti panga loole, mis oli susserdajate tegelik eesmärk, arutleb VEB–fondi teemal raamatugi kirjutanud Kümmel. Andres Lipstok aga oli Põhja–Eesti panga nõukogu liige.

Kas Andres Lipsok sobib linna aukodanikuks?

Haapsalu linnavolikogus ei ole üksmeelt, kas praegu on õige aeg valida Andres Lipstok Haapsalu aukodanikuks, sest VEB–fondi audit lubab kahtlustada, et Lipstok ei ole selle ammuse loo asjus tõtt rääkinud.

Volikogu esimees Jaanus Karilaid tunnistas eile, et Lipstoki võimalik seotus VEB–fondist kadunud rahaga tekitab talle küsimusi ja kõhklusi.

Lipstok kinnitab Lääne Elule antud usutluses, et ei ole teadlikult midagi valesti teinud.

Põhjavald kogub huvilisi

Martna volikogu otsustab, kas alustada liitumisläbirääkimisi Ridala, Taebla ja Ristiga ehk valdadega, millega neil on ühine piir. Vallavanem Tiiu Aavik leiab, et mõistlik on käia põhjavaldadega ühte jalga.

Noarootsi volikogu on nõus ühinemiskõnelusi pidama seitsme omavalitsusega, sh ka Haapsalu linnaga.

Liia Lees pälvis tunnustuse

Kultuuripärli preemia sai Liia Lees, kes pälvis tunnustuse 25 aasta töö — Läänemaa rahvatantsutraditsiooni elushoidmise ja edendamise — eest.

Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp tunnustab homme Haapsalu kultuurikeskuses 17 Läänemaa kultuuritegijat.

Paliveres sõideti suusamaratoni

Nädalavahetusel peetud Palivere suusamaraton tähistas kümnendat sünnipäeva, juubeli puhul peeti suusapidu kaks päeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valija
11 aastat tagasi

Raha ei ole ja loobuda kergekäeliselt, on valijate suhtes vastutustundetu. Kui teole õiguslikku käiku ei anta jääb mulje, et kas lihtsalt ei viitsita asjaga tegeleda või püütakse midagi kinni mätsida. Üle 1,5 miljoni krooni on suur raha ja sellega täna mitte tegeleda on valijate hinge sülitamine. Küsimus ei ole selles, kas kultuurimaja sai valmis või mitte. Küsimus on selles, miks varjatult muudeti lepingutingimusi? Kui me täna õigustame tegu sellega, et masu oli, siis mis keelas meid usateks jäämise? Tollel ajal olid linna juhtpositsioonil ausad ja ilusad, nagu nad end valimisloosungites väljendasid (a`la – julgen vastutada….) Tahaks teada, kus see julgus… Loe rohkem »

nüüd
11 aastat tagasi

ongi kähku vaja ju liituda, et saaks linna raha juurde

Lipstokist
11 aastat tagasi

Enne kui Lipstok aukodanikuks valida, tuleks talt küsda, miks ta blokkis kahe valitsemisperioodi jooksul Eesti Panga petutehingute uurimist. Uus president sai sellega paari kuuga hakkama. Ilmselgelt on Lipstok pettusega seotud. Kas selline petis ikka sobib meie linna kõige auväärsemate kodanike hulka? Aga saan aru, et ära valitakse ta niikuinii. Palju õnne, Raimond Lunev!

ennem
11 aastat tagasi
Reply to  Lipstokist

eelistaks liptopi asemel Gunnarit, kelle teened linna ees on tunduvalt suuremad ja õilsamad

Janune Kägu
11 aastat tagasi

Nii tore, nii tore kui linnal raha ei ole.