Postimees kirjutab parteipiletist lähtuvaist ametikohtadest Jaanus Karilaiu näitel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jaanus Karilaid läinud aasta viimasel linnavolikogu istungil. Foto: Arvo Tarmula

Tänane Postimees kirjutab Keskerakonna Läänemaa piirkonna juhi ja Haapsalu volikogu esimehe Jaanus Karilaiu näitel parteilistest ametikohtadest. Karilaid on lisaks Haapsalule palgal Nõmme linnaosa valitsuses; Postimehele on üks ametnik kurtnud, et nemad ei näe Karilaidu Nõmmel ja Haapsalu inimestelt kuuleb, et Nõmme mees võiks rohkem Haapsalus olla.

Jaanus Karilaid ise kommenteerib, et tunneb end ühtviisi hästi mõlemal ametikohal ja saab nii Nõmmelt kui ka Haapsalust vaid positiivset tagasisidet. Ka on ta meilide teel kogu aeg kursis mõlemas linnas toimuvaga.

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp nimetab teemapüstitust “valimisaasta jamaks, mis muuks” ja kinnitab, et kõik tööd, mis vaja, on tehtud.

Eelmine Nõmme linnaosa vanem, riigikogu demokraatide ühendusse kuuluv Rainer Vakra aga arvab, et selline värbamine nagu Karilaiu puhul on Tallinna linna edgarsavisaarelik personalipoliitika. Vakra nimetab taolisi töökohti sotsiaalseteks kohtadeks – ainult selle vahega, et helkurvesti pole seljas. Vakral õnnestus Nõmmet Keskerakonna liikmena aasta jagu juhtida ka ilma asetäitjata, siis täitis partei ikka koha.

Karilaid sai Nõmme linnaosa vanema asetäitjaks möödunud aasta aprillis, enne seda aitas ta erakonda riigikogu fraktsiooni nõunikuna. Kui aga praegune riigikogu demokraatide ühendus Keskerakonnast välja astus, kuivas viimase saadikurühm nii kokku, et kõiki fraktsiooni nõunikuid ei saanud enam palgal hoida.

Haapsalu linnapeal Urmas Suklesel on koostöö kohta Karilaiuga vaid head öelda, tema arvates teenib viimane Haap­salu linnavolikogu juhi töötasu auga välja.

“Oleme linna hästi juhtinud ja Haapsalu linna asjadesse suhtub ta küll suure pühendumisega,” kommenteerib Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tohe
11 aastat tagasi

Taolise parteide rahastamise süsteemiga nagu meil praegu,üheltpoolt riiklikult(maksumaksja rahaga )laristavalt ja teisepoolt hämaralt võimu ost-müük suurannetajate poolt,on parteid muutunud tööandjateks-kellel rohkem raha,sellel rohkem liikmeid(töötajaid)Absurd!PARTEIDE AINUKE TULUALLIKAS OLGU LIIKMEMAKSUD!
Muide,mina Karilaidist Haapsalus puudust ei tunne.Samuti ei ühestki reformikast,sest nagu räägitakse,pidavat nad olema “ühe pee kaks kannikat”.

aga
11 aastat tagasi

refi sõdur parbus linnavalitsuses

Jansa
11 aastat tagasi
Reply to  aga

Ainult Parbus? Ja sedagi lihsalt ajutiselt tavaametniku kohal. On see siis rääkimist väärt. Kadedus või?