ERR muutis portaalides kommentaatoriks registreerumise ühekordseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ERR kommentaarium 2016-01-29 16.58.33
Foto: ekraanitõmmis

Rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaalis err.ee ja venekeelses keskkonnas rus.err.ee saab alates reedest kommenteerida registreeritud kasutajana ning tuvastada end lisaks ID-kaardile ka mobiil-ID-ga, kuid samas jääb kommentaatorile võimalus esineda pseudonüümi all.

Kommentaarium muudeti ID-kaardi põhiseks juba jaanuari keskpaigas, kuid nüüd on mobiil-ID või ID-kaardi abil registreerimine ühekordne ja hiljem saab sisse logida parooli abil, teatas ERR.

Samas on kasutajal võimalus jääda kommentaariumis soovi korral anonüümseks, valides endale igakordselt pseudonüümi. Tema isikuandmeid kommentaariumis ei avaldata, selgitas rahvusringhääling.

“See on kasutajale väga mugav ja mis peamine – autorile, kui ta on korra oma isikukaardiga või mobiilse ID-ga sisse loginud, on jäetud võimalus kasutada pseudonüümi. See on autori igipõline õigus ja seda ei soovi me muuta,” ütles ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa.

Registreerimisel kasutatav isikukood ja nimi ei kuulu täna Eestis delikaatsete isikuandmete hulka, kuid toimetuse töötajatel puudub sellegipoolest ligipääs isikuandmetele. Rahvusringhääling töötleb isikuandmeid seadusega ettenähtud korras.

Toimetusele jääb endiselt õigus sulgeda solvavaid, viha õhutavaid või reklaami sisaldavaid kommentaare, kõrvaldada kommenteerijaid kommentaariumist ning vajadusel ka kommentaarium sulgeda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments