Vastutustundlik turism muutub ettevõtjate hulgas üha popimaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Põldotsa talu peremees Mart Soomre (vasakul) sai keskkonnaameti juhilt Rainer Vakralt kestliku turismi kvaliteedimärgise. Foto: Urmas Lauri

Põldotsa talu peremees Mart Soomre (vasakul) sai keskkonnaameti juhilt Rainer Vakralt kestliku turismi kvaliteedimärgise. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval andis keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra Altmõisa külalistemajas üheksale ettevõtjale üle kestliku turismi arendamise kvaliteedimärgise.

Läänemaalt said kestliku turismi kvaliteedimärgise Altmõisa külalistemaja Tuuru külast ja Põldotsa talu Keskkülast ning Lääneranna vallast Kipperi kodumajutus Lihulast.

Europarc ehk Euroopa kaitsealade liit on omistanud Matsalu, Lahemaa ja Soomaa rahvuspargile kvaliteedimärgise, millega tunnustab piirkondade kestliku turismi arendamist. Keskkonnaamet omakorda tunnustas nendes piirkondades tegutsevatest turismiettevõtjatest mullu kümmet ja tänavu üheksat ettevõtet.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõttetu
27 päeva tagasi

sõnamulin ja ei muud

Hiromant
29 päeva tagasi

Varsti saab Lääne Elu ajakirjanik Urmas Lauri Rainer Vakralt kestliku ajakirjanduse kvaliteedimärgise.

Mhm
30 päeva tagasi

Seletake harimatule ka,mis vahe on vastutustundlikul või kestlikul või kaasaval jne. turismil tavalise turismiga.

tavaline
30 päeva tagasi
Reply to  Mhm

mtü -tamine

silmaring
27 päeva tagasi
Reply to  Mhm

Vastutustundliku turismi seisukohti järgiv on reisikorraldaja, kes enne matka õrnale rabamaastikule selgitab matkajatele, et kõndida võib vaid selleks ettenähtud rajal, mitte trampida samblikel raja kõrval. Või hotellipidaja, kes paneb vannituppa sildid, et riputage käterätt varna ja kui tõesti vajate räti vahetust, siis põrandale. Kodus ju vahetavad käterätte iga päev ikka väga üksikud inimesed. Kaks väikest näidet inimesele, kelle koolitee on lühikeseks jäänud. Pisiasjad, pisiasjad..

Mhm
26 päeva tagasi
Reply to  silmaring

Oleksin pidanud käima samas nn.ülikoolis kus Vakra oma maha kopeeritud lõputööd kaitses.Sealt need targad ametipulgad tulevad.Koolitee ei jäänud lühikeseks vaid vales koolis käisin.

seda
27 päeva tagasi
Reply to  Mhm

korraldavad pika plaanida , e-riigi tasemel, vastutustundlikud, kestlikud, kaasavad, osalusdemokraatlikud, liberaalsete vaadetega, vabapidamisel olevad ja rohetulevikust lähtuvalt, mahe- ja korduvkasutusega tegelevad, prügi – ja jäätmemajandusele pühendunud inimesed.

-1+1=1 propagandamasin
30 päeva tagasi

“Vastutustundlik turism muutub ettevõtjate hulgas üha popimaks” + “Metsafirma lagastas Euroopa liigirikkaima puisniidu”

Postitantsukonn Grupp meediakontsern
30 päeva tagasi

Ilmselgelt on antud juhul tegemist tasakaalustatud meediakajastusega.