Lumelükkamise tunnihinnad on tõusnud kosmilistesse kõrgustesse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

OÜ Kingat üks omanikke Ats Peetris lükkas eile lund Hallimäe teel. Kingati hooldatavatel lõunapoolsetel vallateedel on lumelük- kamise tunnihind poole väiksem kui Riguldi ja Sutlepa kandis. Foto: Urmas Lauri

OÜ Kingat üks omanikke Ats Peetris lükkas eile lund Hallimäe teel. Kingati hooldatavatel lõunapoolsetel vallateedel on lumelükkamise tunnihind poole väiksem kui Riguldi ja Sutlepa kandis. Foto: Urmas Lauri

Nii Lääne-Nigula vallas kui ka naaberomavalitsuses Haapsalus makstakse kohalike teede lumelükkamise eest sellist tunnihinda, millest mullu ei julgetud unistadagi.

Noarootsi osavallas on Riguldi piirkonna teede lumest puhastamise tunnihind 192 eurot ning Haapsalu maapiirkonnas 172,8 eurot tunnis. Aasta tagasi sõlmitud hankelepingutes oli see töö poole odavam.

Lund on Lääne-Nigula vallas lükkamas 14 ettevõtet. OÜ Kingat oli eile keskpäevaks Kirimäe, Koela, Väänla ja Palivere kandi vallateed kenasti lumest puhtaks lükanud. Sombusele ilmale lisas aga süngust vallas pingeid tekitav arutelu selle üle, kas vald pole ülemäära priiskavaid lumelükkamislepinguid sõlmides vastutustundetult käitunud.

Nimelt avastas Lääne-Nigula volikogu liige Janek Loorens, et vald on sõlminud Siim ja Ats Peetrisele kuuluva osaühinguga Kingat töövõtulepingu, milles on lume lükkamise eest kirjas sellised tunnihinnad, millega on tema sõnul püstitatud Eesti rekord. Praegu käibki volikogu meililistis Loorensi algatusel arutelu nii lepingutesse kirja pandud hindade kui ka selle üle, kas lepinguid sõlmides pole mitte rikutud toimingupiiranguid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
43 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nii on
4 kuud tagasi

Kõik hinnad kipuvad tõusma kosmilistesse kõrgustesse. On tekkinud nn ahelreaktsioon, et võtab tema ju võin mina ka! Kahjuks aga tulemid aina langevad!
Ei olegi nii, et mida rohkem maksame seda parem. Kipub millegi
pârast just vastupidi minema?!

Kaarel
4 kuud tagasi

Mõnes teises vallas saadakse 65€/h hakkama

Sahajuht Ats
4 kuud tagasi
Reply to  Kaarel

Suuga?

IRW
4 kuud tagasi
Reply to  Sahajuht Ats

Ei tea küll mis lõbusas majas sa töötad aga lumelükkamisel ei tehta suuga tööd.

Nii On
4 kuud tagasi

Sugulased on ju piruka juures. Ootad viimase minutini, saad infot et pakkujaid pole ja saada või 400 EURh ja kuna oled ainuke pakkuja, voilaa. Sellised ühe pakkujaga hanked ei tohiks läbi minna.

Kes
4 kuud tagasi
Reply to  Nii On

läbi lasi? Ikka seesama perekond!

Sahajuht Ats
4 kuud tagasi

1 tibi reklaamis ennast siin et teeb 150 eur eest suuga…ja neelab alla kaa.
Miks see kustutati??,?
Mina küsin lume lükkamise eest ainult 250 eur tund.
Kumb on siis õnnelikum???

Aru
4 kuud tagasi
Reply to  Sahajuht Ats

saadav, et samast pundist st mis meelel see keelel

Iha.ee tüdruk 18a.
4 kuud tagasi

Sahameeste naised on kommenteerimise keelanud ilmselgelt😛

Kurb, kuhu küll läheb maksumaksja raha
4 kuud tagasi

Hinnad on tõesti ulme. Ramirendis on frontaallaaduri päevarent koos kindlustuse ja riigimaksudega 190 €, lisame kütuse ja juhi tasu ja saame tunnihinnaks 80.- €!!!

psühholoog
4 kuud tagasi

Miks siis ise seda tööd ei tee, matemaatik?

Napak
4 kuud tagasi
Reply to  psühholoog

Kas on selleks võimalus antud, psühho?

Elar
4 kuud tagasi

Kas sa arvestasid juhi töötasuks 6,5€/h?

Mõtlik kodanik
4 kuud tagasi

Paistab, et ametnikel ei ole vastutust mõistlikes otsustes. 1 tund lükkamist pärsib 1 lapse huvikoolis käimist 1 kuu jne. Haapsalu hind on ka ajuvaba, sest reaalne 100kw võimsusega masina 1 töötunni hind on 55 EUR tund ( 20 EUR kütus, 15 EUR palk, 15 EUR amortisatsioon, 5 EUR kasum) 100 kw ja suurem masin suudab ka laialt lükata, lahjemal on tera kitsam ning kiirus aeglasem, kuid tunni hind sama tihtilugu. Selleks peaks olema piirkonna kohta omavalitsustel summa , mis on 1 korra lükkamise hind ja kõik.

Kaarel
4 kuud tagasi

Minu palk jääb alla 15€ 🙁

Kohalik
4 kuud tagasi

Probleem on puhtalt Noarootsi OV piirkonna juhi tekitatud, kui ta eelmise aasta hanke korraldas valede lähteandmetega. ( juu tal siis töökoormus liiga suur, et ei süvenenud oma põhitöösse) tänu sellele ka ükski kohalik piirkonna ettevõtja enam temaga koostööd teha ei soovi nendes lumelükkamise piirkondades. Kuna ei osata hallata seda valdkonda. Eelmise aasta hanke võitja taganes lepingust, kuna sai liiga palju sõimata probleemsete piirkondade inimeste käest, et kogu suur vald ei kannataks ühe mehe rumaluste pärast, tuleks se lumelükkamise raha seal Osavallas võtta 100 % kohaliku OV eelarvest.

Sahajuht
4 kuud tagasi

Et kes siin inisevad…
Võib juhtuda et sahamees ei saa tera õigel ajal pidama ja möliseja elupaik võib kuju ja asukohta muuta…

Kohalik
4 kuud tagasi
Reply to  Sahajuht

Kas sahajuht Ats võtab sõna?

Napak
4 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

No selle raha eest võib ju sõna ka võtta.

liikleja
4 kuud tagasi
Reply to  Sahajuht

Sitsiiliast?

küsija
4 kuud tagasi

suu peale ei lööda, küsi häbenemata