Galerii: Haapsalu pidas suurt vilistlaspidu

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

 

 

Laupäeva õhtul tähistati Haapsalus gümnaasiumihariduse 105. aastapäeva.

Sel aastal pääsesid vilistlased kõigisse Haapsalu koolimajadesse vaid päevasel ajal kl 13–15. Õhtune pidu oli planeeritud Haapsalu kultuurikeskusesse, kus see algas pärast muusikali „Kuidas kuningas kuulsaks kippus” lõppu, kell 18.

Kultuurikeskus oli vilistlastele esmaseks kohtumispaigaks avatud kella 22ni. Seejärel pidid vilistlased liikuma erinevatesse baaridesse, kus toimusid spetsiaalsed koolipeo üritused. Nii kultuurikeskus kui ka peopaigad olid rahvast täis.

Haapsalu gümnaasiumihariduse sünnipäevaks loetakse 19. detsembrit 1918, kui alustasid tegevust Haapsalu poeglaste ja tütarlaste gümnaasiumid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
osavõtja
5 kuud tagasi

Selleks korraks on pidu läbi ja kui suur joomapidu see oli on raske öelda. Kuigi selle ürituse organisatoorne külg oli logisev, läks see kõigele vaatamata korda. Rahvast oli küll tunduvalt vähem kui tavaliselt, aga osalejate kohtumisrõõm oli siiras. Kõige kurvem asja juures oli see, et paljud lennud läksid pärast etendust kohe ära ja seetõttu ei saanud kõigiga suhelda kellega oleks tahtnud. Aga ometi oli seal tunda seda HG eelmiste kokkutulekute kogukonnatunnet. Eriti Lääne Kaluris toimunud peol tundsid osalejad küll seda vana head ühtekuuluvustunnet. Loodetavasti see vaimsus mis HGs on alati olnud, jätkub ka järgmiste kokkutulekute ajaks. Kuuldavasti nö Lügi 10.… Loe rohkem »

Kati
5 kuud tagasi
Reply to  osavõtja

Järgmine kord võiksid HG vilistlased ise endale peo organiseerida, mitte loota linnavalitsuse või jõuluvana abile.

osavõtja
5 kuud tagasi
Reply to  Kati

Selle korraldamise idee tuli linnavalitsusest ja HG- d selle organiseerimisel ei kaasatud. Põhimõtteliselt saab endine HG ka sellega hästi hakkama nagu alati. Aga probleem on selles, et suur hulk HPK lõpetajaid suundub LÜGi ja nad tahaksid kuuluda ühtsesse vilistlaskonda. Oleks aeg see kahe kooli vaheline rivaliteet kaotada ja olla üks kogukond. Samuti peaks ikka ellu kutsuma vilistlaskogu, kes kokktulekute ja muude koolidega seotud probleemidega tegeleks. Jõuluvana siin küll eriti aidata ei saa.

Ploodu
5 kuud tagasi

Kes selgitaks = mis asi on”spetsiaalne koolipeo üritus”?

ABC
5 kuud tagasi

Nii on see olnud ja nii jääb.

imeline
5 kuud tagasi

kuidas iga asja saab joomapeoks organiseerida

mul huvipuudus
5 kuud tagasi
Reply to  imeline

Selliseks saavad kujundada üksnes osalejad ise. Kui huvi on, saab juua ikka. Kui huvi pole, ei aita ussi- ega püssirohi.

En.
5 kuud tagasi
Reply to  imeline

To imeline: Mõtlesin juba, et ainult minu jaoks ei seostu koolinostalgia alkoholiga. Kahjuks jäin eile Kuuse tn. koolimaja külastusega hiljaks. Peauks oli juba suletud. Tegin välise tiiru ümber kütmata, hävitamisele määratud hoone. Õnneks vähemalt võimla oli veel ‘elus’. Noori mehi spordikottidega vooris hoovipoolse madala majaosa uksest sisse-välja. Trennisaalis põles tuli. Mõtlen, miks ei tundu mulle üldse oluline, et Kuuse tn. kool ehitati nõukaaegse tüüpprojekti järgi? Ilmselt 11 seal veedetud aastat muutsid kogu maja omaseks mälestuste kaudu, mis meenuvad kergesti kasvõi väljastpoolt aknaisse vaadates. Kahju on koolist, seal töötanud õpetajaist, kaasõpilastest, kahju Eestist, kus pole midagi püsivat, sest kõike üritatakse pidevalt… Loe rohkem »

Omg
5 kuud tagasi
Reply to  En.

Miks kahju õpetajatest ja õpilastest? Selle vana koolimajata saavad kõik suurepäraselt hakkama. Kord 5 aasta tagant 10 minutit käia majas nostalgitsemas pole põhjendus selle kolossi ülalpidamiseks, millest keegi igapäevaselt puudust ei tunne. Vähem enesekesksust!