Kuningas hakkab Haapsalus kuulsaks kippuma

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 92

 

Neljapäeva õhtul esietendub Haapsalu kultuurikeskuses Läänemaa ühisgümnaasiumi muusikal „Kuidas kuningas kuulsaks kippus”.

Kuigi sama nimega muusikali tõi lavastaja Kai Tarmula ühisgümnaasiumi noortega lavale ka kaks ja pool aastat tagasi, sügaval koroonaajal, pole siiski tegemist sama lavatükiga. Probleem, mida muusikalis kajastatakse – kuulsuseihalus –, on küll sama, kuid osa teksti ja mõned tegelased on eelmise lavastusega võrreldes muutunud. „Noorte jaoks on kaks aastat väga pikk aeg,” ütles Tarmula. „Need, keda kummardati paar aastat tagasi, nende järele enam ei kummardata, on tekkinud uued iidolid.”

Tarmula sõnul püüab ta lavastuses ajaga kaasas käia. Nii on eelmise lavastuse fitness-kuninganna muutunud teraapiatädiks ja ajakohastunud on kõnekeel, näiteks on vesipiibust saanud veip. Selleks, et pealtvaatajad noorte kõnekeelega muusikalis sammu jõuaksid pidada, kuulub muusikali juurde ka sõnaraamat, kust saab näiteks teada, kes või mis on buumer.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tips
4 kuud tagasi

no need meie kuningad jooksevad ammu alasti lavapeal ringi pikade varrukatega särki oleks tarvis

Kotrs.
4 kuud tagasi
Reply to  tips

Ja mitte ainult lava peal, vaid ka ikka linnas ringi.

Selma
4 kuud tagasi

Vahva, vahva lõpuks ka Haapsalus kuningas!!!!
Ei olegi enam Sukles ja Sukles.