Nukumäng lasteraamatukogus

Raamatukoguhoidja Krista Kumbergi käes olev öökull on nukumeistri lapsepõlvelelu, mis on uue elu saanud. Foto: Andra Kirna

Raamatukoguhoidja Krista Kumbergi käes olev öökull on nukumeistri lapsepõlvelelu, mis on uue elu saanud. Foto: Andra Kirna

Küsisin Marija Samorukova mänguasjanäitust „Vanade nukkude uus elu“ külastanud esimese klassi laste käest, kui vanalt peaks nukkudega mängimise ära lõpetama.

„Ei peagi,“ kõlas kiire vastus. Lapse suust pead sa tõde kuulma… Marija on küll noor, aga kahtlemata täiskasvanu, ent nukud pole tema jaoks pelgalt kogumise objekt. Need on kaaslased, sõbrad, hoolealused, partnerid ning näitlejad lavastustes ja filmiklippides. Nukkude kaudu avaldub koguja loomingulisus. Igal eksponaadil on oma nimi, elu ja lugu, minevik ja tulevik, seosed ja suhted teiste leludega.

Samorukova kogu koosneb laias laastus viiesajast mänguasjast, enamik nendest nukud. Lasteraamatukogus näeb neist väikest osa, aga näitus kannab väärt põhimõtet. Nimelt on välja pandud sellised, mis kätkevad Marija käte soojust, millele (või peaks ütlema kellele?) andis meister uue elu ja värske välimuse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments