Vabariigi aastapäeval Haapsalus näidatud valgusetendus pälvis rahvusvahelisel konkursil esikoha

Lääne Elu

info@le.ee

Vabariigi aastapäeval nägi Haapsalus valgusetendust „Imagine”. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tänavu vabariigi aastapäeval Haapsalu lossihoovis näidatud valgusetendus „Imagine” võitis Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolina osariigis toimunud ILDA (International Laser Display Association) konverentsil kategoorias „Lasershow koos multimeedia efektidega” 1. koha.

Tegemist oli ÖÖvalgel valgusteatri festivali lavastusega, mida mängiti esmalt aasta eest Pärnu valgusfestivalil. Haapsallased bnägid valgusetendust vabariigi aastapäeval neljal korral.

Etenduse laservalguse kujunduse, mis lavastusele esikoha tõi, autor on Kullar Laiapea.

ILDA on rahvusaheline laservalguse assotsiatsioon, kuhu kuuluvad ettevõtted, kes korraldavad laservalguseshowsid ning pakuvad lasershowga seotud projektoreid, riistvara, tarkvara ja teenuseid. ILDA organisatsioon on korraldanud auhinnatseremooniaid, millega tunnustatakse loomingulisi saavutusi laservalguse valdkonnas, juba aastast 1988. Konverents ja auhinnatseremoonia toimuvad igal aastal erinevas koha. Tänu auhinnale on festival jõudnud maailma kõige tugevamate visuaallavastuste loojate sekka.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Koerapüüdja
9 kuud tagasi

Halb või olematu uusaasta tulevärk sai maailmas viimase koha 🙁
Pange oma kuradi koerad magama!!

Rahvusvahelise
9 kuud tagasi

värgi jaoks see tehtud oligi. Oma vabariigi aastapäevaks oleks võinud ikka midagi omas keeles olla. Nagu see “Eesti Laul”, kui kamba peale 1-2 eestikeelset lugu leiab, on hästi. See meeletu alateadlik vajadus pugeda kellelegi kusagil kaugel on tohutu. Loodan väga, et järgmisel aastal toimub aastapäeva üritus eesti keeles.

valgussaaste
10 kuud tagasi

propaganda

Sügis
10 kuud tagasi
Reply to  valgussaaste

Kibestunud inimene olete.