Neeme Väli lahkus Keskerakonnast

Lääne Elu

info@le.ee

BNS

Neeme Väli (vasakult) ja Antti Leigri on mõlemad nüüdseks Keskerakonnast lahkunud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kindralmajor (reservis) Neeme Väli põhjendas Keskerakonnast lahkumist erakonna uue juhi Mihhail Kõlvarti tausta ja sellega, kuhu suunas Kõlvart koos oma toetajatega on hakanud erakonda tüürima, vahendas ERRi uudisteportaal
.
“Head sõbrad, ma ei pea võimalikuks jätkata erakonnas, mille esimehe tegevust seostab Kapo 2011. aasta aastaraamat Venemaa mõjutustegevusega. Tema lähiringi poolt eelmisel nädalal tehtud avaldused annavad piisavalt aimu, kuhu erakonda suunatakse ja missugune saab olema selle kuvand. Agressorriigi kodanike ees vabandamine ning eestikeelsele haridusele üleminekule vastutöötamine on vastuolus mulle oluliste väärtuste ja põhimõtetega,” teatas Väli.

“Tema [Kõlvarti] lähiringi poolt eelmisel nädalal tehtud avaldused annavad piisavalt aimu, kuhu erakonda suunatakse ja missugune saab olema selle kuvand. Agressorriigi kodanike ees vabandamine ning eestikeelsele haridusele üleminekule vastutöötamine on vastuolus mulle oluliste väärtuste ja põhimõtetega. Tänan kõiki ägedaid inimesi, kellega tegime koostööd erakonnas ja Taneli meeskonnas. Soovin Teile jõudu ja jaksu oma otsuste tegemisel,” vahendas Postimees Väli kirjutatut.

Äriregistri andmetel lahkus Neeme Väli Keskerakonnast neljapäeval.

https://www.delfi.ee/artikkel/120233601/kindralmajor-neeme-vali-lahkub-keskerakonnast-agressorriigi-kodanike-ees-vabandamine-pole-kooskolas-minu-pohimotetega lisas omaltpoolt, et Väli viitas Andrei Korobeiniku hiljutisele intervjuule Vene meedias, kus too vabandas Eesti riigi nimel Venemaa kodanike ees, põhjuseks vene numbrimärgiga sõidukite sissesõidu keeld ja toonane debatt nende sõidukite konfiskeerimise teemal.

Neeme Väli on Eesti sõjaväelane, auastmelt kindralmajor. Väli oli aastast 2022 Keskerakonna liige. Ta kandideeris 2023. aasta valimistel riigikokku, kogus Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal 159 häält ning ei osutunud valituks, vahendas BNS.

ERR meenutas, et Keskerakonnast on pärast Mihhail Kõlvarti võidu ja Tanel Kiige kaotusega lõppenud esimehe valimisi lahkunud rida inimesi, kellest tuntuim on erakonna endine aseesimees Jaanus Karilaid. Lahkujate seas on ka Keskerakonna Hiiumaa piirkonda juhtinud Antti Leigri, lühikest aega erakonda juhtinud Andra Veidemann, endine Tartu maavanem ja regionaalminister Jaan Õunapuu jt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
11 kuud tagasi

liberid kaotavad ja inimesed võidavad.
See ongi eesmärk!
Eesti peab uuesti vabaks saama!

Jaan
11 kuud tagasi

Isamaast on kahju…

Reeturid põgenevad
11 kuud tagasi

Kas sm. kindral enne ei teadnud, et selles erakonnas on pooled liikmetest Eesti vaenlased? Miks nüüd äkki ei kõlba nende seltskond?

kodanik
11 kuud tagasi

Karilaiul on reaalne oht, et Kõlvart ei pane teda valimistel nimekirja tippu ja ta ei pääse enam Riigikokku. Huvitav, et kõigile neile uksepaugutatele sobis Kõlvart häältemagnetina ja juhatuse liikmena, juhatuse esimehena enam ei sobi. Ka sobis kõigile suurepäraselt Jaana Toom.

IRW
11 kuud tagasi

Mis nüüd saab!?

Ilme
11 kuud tagasi

Tohutu tähtsusega sündmus……

igaühele sobivaid
11 kuud tagasi
Reply to  Ilme

Ikka on. Muidugi võib ka lugeda midagi muud, nt kes kellega käib, kes lahutas ja kes jäi kõrvalhüppega vahele.

ABC
11 kuud tagasi

Kõik põgenevad tiblade lambast. Isamaa ootab.

Name
11 kuud tagasi
Reply to  ABC

Tiblasid?

sinna
11 kuud tagasi
Reply to  ABC

lähevad pärast erakonna likvideerimist kõlvarti toetajad seltsimees

Juhhaidii
11 kuud tagasi
Reply to  ABC

Mida te jälle vingute? Enne Paidet jagasid Kiik ja Karilaid sõnumit, et 2/3 häältest on Kiige taga. Kuhu need hääled siis jäid? Vaevalt, et kongressile valitud vene rahvust oli eestlastest rohkem? Kiik ja Karilaid vaadaku ennast eelkõige peeglist, kui hakkavad Kõlvarti süüdistama. Kõlvart on oma sõnade ja tegudega näidanud kellega tegu. Rahvas on väsinud pidevatest süüdistuskõnedest, aga just selline oli Kiige kokkuvõtlik ülistuskõne. Kuhu oli peitu pugenud Karilaid, kes ei julgenud isegi püünele tõusta?

Tsensor
11 kuud tagasi
Reply to  ABC

ise oled lammas!
Ära kirjuta!