Üllar Reino: mis riigis me küll elame ja keda me promome

Lääne Elu

info@le.ee

Üllar Reino, Eesti vabariigi kodanik

Üllar Reino, Eesti vabariigi kodanik

Antud arvamust ajendas mind paberile panema Eesti rahvusringhäälingus (ERR) 6. augustil kajastatud uudis: „Okase muuseum loodab remondiks puuduoleva 200 000 eurot koguda oksjonitega”, kus räägiti, et Haapsalus asuv ja praegu renoveerimise tõttu suletud Evald Okase muuseum tahab uuesti uksed avada järgmisel suvel ja ehitus selleks juba käib. Töö lõpetamiseks vajaminevast rahast on veel aga puudu paarsada tuhat eurot, mida muuseum loodab leida kunstioksjonite abil.

Uudises iseenesest ei ole ju midagi üllatavat, aga siiski pani mind mõtteid heietama uudisest kumav kohanimi Haapsalu, Evald Okase nimi ja sellega kaasnev paarisaja tuhande euro suurune summa.

Esmalt Haapsalu, kus me abikaasaga käisime umbes kuu aega tagasi ning külastasime ka sealset Iloni Imedemaad.

Teisalt siis Evald Karli poeg Okas (edaspidi E.O.), kes minule teadaolevalt oli ja on siiani kui stalinist ning nn punakunstnik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rain
8 kuud tagasi

Eks siis tuleb ju koik tsaariaegsed syndinud tunnistada venelasteks, vabatahtlikult tollal sinna lainud, samuti. Miks Reino ei tostata kysimust,kuidas nyyd on nimesid eestindatud? Tsaariaegsed ,oli ka yks osa vargad,kes saadeti Liivimaalt valja jne. Raakigu Reino siis neist eestlastest,kes myysid EV Venele omalajal. Kelle parast havitati hulgi eestlasi ja kes elavad mujal riikides ja kunagi enam eestlasteks ei hakka….
Reino hakkab aga kuskilt poole pealt,valu valjendama ja tagasihoidlikult- st.teiste kaudu….
Ehk laheb aur ….. ja hoog yles

Helduŕ
8 kuud tagasi

Korumpeerunud riigis.kus tegutsevad putinoid kus pèalinnapeagi vatnik ja aselinnapeadgi ’,, eesti asja peaksid ajama ikka eestlased tegutsevad ka riigikogus vanad kommunistid

A.M.
8 kuud tagasi

Kommentaare loo kohta on piinlik kirjutada.

Abcmas
8 kuud tagasi

Härra saanud nõukaajal stalinistliku juurahariduse,nagu me kõik tolle aja inimesed,kelle haridus oli serveeritud nii või teisiti kommunistlikus kastmes,olid sa jurist,kunstnik,arhitekt…. Mis teha,kõik enne 1990 a sündinud tühistada???

arhiiv
8 kuud tagasi
Reply to  Abcmas

Mitte kõik, vaid ainult okupante innukalt toetanud ja teeninud isikud. Neid on lihtne tuvastada, nt Siim Kallas ja Andrus Ansip ja Toomas Kivimägi ja Rait Maruste jne.

Kfkgk
8 kuud tagasi
Reply to  arhiiv

Mart Helme unustasid

Arvamus
8 kuud tagasi

Punakomunism ei ole kuhugi Eestist kadunud. Kahjuks on paljude punaste järeltulijaid endiselt meil valitsuses, esmajärjekorras Kajaga. Olen piisavalt vana, et mäletada ENSV aega. Lihtsalt täna on komunism= LIBERALISMIGA

töörahva
8 kuud tagasi
Reply to  Arvamus

lipu vaim elab selle toimetuses edasi, rahvale söödetakse ette mõttetut loba

Kfkgk
8 kuud tagasi
Reply to  Arvamus

Õige, Martin Helme on kohe Kaja järel reas. On ta ju padupunase Mardi järeltulija. Maküll ei saa hästi aru, miks on järeltulijad oma eellaste pattudes süüdi aga olgu, las ta olla.

Kfkgk
8 kuud tagasi
Reply to  Arvamus

Et siis jah, kõik võlla! Ja kuna liberalism = kommunism, siis on seda kogu arenenud maailm. Seda pole ainult kolmas maailm ja diktatuuri riigid – seda ma ju soovume, et oleks üks suur juht ja õpetaja ja kõik temast mööda vaatajad võlla saaks.. Oot, see ju stalinism oligi. Kuida pidi need asjad siis on?

Smuul
8 kuud tagasi

Stalinistid on tänagi Eestis nende järglaste kaitse all.