Valgete ööde festivalil kõlas Haapsalu kirikutes Vivaldi ja Tšaikovski muusika

Andra Kirna

andra@le.ee

Valgete ööde festivalikontserdid Haapsalu kirikutes. Fotod Andra Kirna.

Laupäeval esines Valgete ööde festivali raames Haapsalu Jaani kirikus Eesti muusika- ja teatriakadeemia viiuliprofessor Arvo Leibur koos oma õpilastega. Kontsert oli üles ehitatud Tiziano Scarpa raamatule „Stabat Mater“, mis jutustab loo Vivaldist ja Veneetsia orbudekodu tütarlastest-muusikutest.

Grammy ja teiste auhindadega pärjatud Tallinna Kammerorkester esines toomkirikus. Iseseisvatest artistidest koosneva orkestrina, kus muusikud usaldavad nii iseenese kui ka kolleegide professionaalsust, saab lubada dirigendita ülesastumisi. Tallinna Kammerorkestri kontsertmeister Harry Traksmann. Esitamisele tulid Sibeliuse, Tšaikovski ja Tobiase teosed, nende hulgas Tšaikovski „Serenaad“.

Festivali laupäevasesse kavva kuulus ka promenaadikontsert, kus astusid üles Haapsalu Cyrillus Kreegi nimelise muusikakooli solistid ja orkester.

Festivali lisapalade hulka kuulus Haapsalu raekoja hoovist alanud jalutuskäik koos Anton Pärnaga kohalikel kultuuri- ja kuurordiradadel. Tund enne südaööd sai Haapsalu kultuurikeskuses vaadata Kirill Serebrennikovi filmi “Tšaikovski naine”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments