Haapsalu muusikakoolil oli edukas õppeaasta

XXII Eesti noorte tšellistide festival. Erika Eichenbaum ( 3.klass), Maria Bratuhhina ja Kaur Nellis ( 5.klass) õpetaja Ingrid Arro klassist. Kontsertmeister Zhanna Andreevskaya. Foto: erakogu
XXII Eesti noorte tšellistide festival. Erika Eichenbaum ( 3.klass), Maria Bratuhhina ja Kaur Nellis ( 5.klass) õpetaja Ingrid Arro klassist. Kontsertmeister Zhanna Andreevskaya. Foto: erakogu

Seekordne õppeaasta on olnud Haapsalu Cyrillus Kreegi nimelise muusikakooli õpilastele ja õpetajatele konkursside- ja festivaliderohke ning tulemused on olnud rõõmustavad.

Konkursside reglement on paika pandud nii, et kohti määratatakse punktisüsteemi alusel, mille on kinnitanud Eesti muusikakoolide liit; korraldavad koolid saavad ise määratleda, kas konkureeritakse vanuseastmete või klasside järgi.

21.–22. oktoobril toimus Kuressaare muusikakoolis kahel päeval 19. rahvusvaheline poiste keelpillifestival. Seekord esindasid Haapsalu muusikakooli Ingrid Arro viiuliõpilased Randar Paalvelt ja Kaarel Ojassoo (vastavalt 4. ja 5. klass) ning tšelloõpilane Kaur Nellis (5. klass). Poiste kontsertmeister on Žanna Andreevskaya.

24.–28. oktoobril oli Rasmus Kuhi-Thalfeldtil võimalus osaleda Accordionfestil Tallinnas. Rasmus sai uusi teadmisi meistrikursustel ning ta esines ka festivali lõppkontserdil Eesti teaduste akadeemias. Rasmuse õpetaja on Sirje Roogla.

11. veebruaril Saue muusikakoolis toimunud Loode-Eesti akordioniõpilaste regionaalsel konkursil esindasid Haapsalu muusikakooli 1. klassi õpilane Lenna Õunapuu, kes saavutas oma klassis teise koha. 4. klassi õpilane Robin Reimer ja 5. klassi õpilane Kauri Varbola said tänukirjad. Nende õpetaja on Sirje Roogla.

17. veebruaril toimus Haapsalu muusikakoolis Loode-Eesti viiuli- ja vioolaõpilaste regionaalne konkurss, kus Maria Kõiveer (2. klass) ja Lisanna Rajasaare (2. klass) õpetaja Ingrid Arro viiuliklassist saavutasid diplomi ning Emma Calero (2. klass) õpetaja Taimi Kopli viiuliklassist ja Sofie Lekarkin (4. klass) Ingrid Arro viiuliklassist said tänukirjad. Kontsertmeister Žanna Andreevskaya. Lisa-aasta õpilastest saavutas meie Kätriin Kurst kolmanda koha (õpetaja Taimi Kopli). Kontsertmeister Jüri Ilves.

11. märtsil toimus Keila muusikakoolis XXII Eesti noorte tšellistide festival. Haapsalu muusikakoolist oli osalejaid kolm – Erika Eichenbaum (3. klass), Maria Bratuhhina ja Kaur Nellis (5. klass) õpetaja Ingrid Arro klassist. Kontsertmeister Žanna Andreevskaya.

22. märts toimus Loode-Eesti noorema astme klaverikonkurss Keilas, kus meie kooli õpilane Kerttu Merilo saavutas oma vanuserühmas esimese koha (õp Bogdana Smagol). Tänukirjad osalemise eest said Jaagup Ilves (õp Jüri Ilves) ja Maria Reimer (õp Bogdana Smagol).

1. aprillil korraldas Rae huvialakool Loode-Eesti kitarriõpilaste konkursi, kus Haapsalu muusikakooli esindas Johanna Vallik 2. klassist. Oma tubli esitusega saavutas Johanna kolmanda koha. Tema õpetaja on Aigar Kõrgesaar.

22. aprill toimus Viljandi pärimusmuusika aidas XV üleriigiline võistumängimine millel osalesid Haapsalu muusikakooli pärimusmuusika osakonna ja Risti filiaali seitse õpilast. Parimateks osutusid: Taiga Susi Ilomeel Kuuskman – parim mängija koondgrupis (õp Kail Visla), Jakob Visla – eripreemia „Muhe lootustandev noor talent“ (õp Kail Visla), Carolin Rebane – eripreemia “Meeldejääv esitus” (õp Viive Marleen).

Viimane selle aasta konkurss toimus 22. aprillil Kiili kunstide koolis, kus osalesid Loode-Eesti muusikakoolide tšelloõpilased. Haapsalu muusikakooli esindasid kaks õpilast – Erika Eichenbaum saavutas 3. klassi arvestuses teise koha, Kaur Nellis 5. klassi arvestuses aga esimese koha ning lisaks tunnustati tema mängu eripreemiaga virtuoospala silmapaistva esituse eest. Erika ja Kauri õpetaja on Ingrid Arro, kontsertmeister Žanna Andreevskaya.

Tore on ka see, et Haapsalu muusikakooli poistekoor sai pääsme suvel Tallinnas toimuvale laulu- ja tantsupeole ja rahvapilliansambel Pille on oodatud sama peo raames toimuvale pillipeole.

Palju õnne kõigile tublidele õpilastele ja õpetajatele!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Romantik
1 aasta tagasi

Väga tublid tüdrukud ja poisid ❤️

igatahes
1 aasta tagasi

tublid linnakodanikud

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Kindlasti on tubli, et kool tegutseb ja on konkurentsivõimeline.

Kurvaks teeb, et terve puhkpillindus on kuidagi pildilt tagaplaanil.

Huvikoolis pilliõppe fookus peakski minu meelest asuma väljaspool kooli ennast. Seal, kus kõik õpingud on läbi ja õpetaja surnud – aga tahtmine mõnes harrastuskollektiivis kaasa lüüa ikka elus.