HÕFF keskendub soomlaste eeposele

Eve Kivi "Sampos". Kuvatõmmis

Tänavuse HÕFFi keskmes on soomlaste eepos „Kalevala” – avafilmina näeb linateost „Sampo”, festivali eel saab pildistada koos Väinämöisega ja kuuleb ka veriseid lugusid eeposest.

„„Kalevala” on kui moodsa õuduse sünonüüm, kus on palju veriseid hetki,” ütles Jänes.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival algab tuleval reedel suure rattasõiduga. Poolteist tundi enne avatseremooniat, kell 18 on plaanis Tour d’Öö Haapsalu ehk kostümeeritud ja grimmiga rattaretk läbi Haapsalu väikeste tänavate. Rattaretk lõpeb enne kella 19, kui Haapsalu kultuurikeskuses rullub lahti punane vaip, kus kõik soovijad saavad end koos „Kalevalast” tuntud Väinämöisega pildistada.

Tänavu avatakse HÕFF minikontserdiga, kus astuvad ühiselt üles ansambel Winny Puhh ja Haapsalu mudilaskoor. HÕFFi juht Helmut Jänes ütles, et seesugune mõte tekkis tal juba jaanuaris. „Tundus HÕFFilik Winny Puhh lastega esinema panna,” ütles Jänes. „Kummaline efekt tekib kohapeal.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments