Uuemõisas sõitis rattur autole ette

Lääne Elu

info@le.ee

13. oktoobril kell 08.06 juhtus liiklusõnnetus Läänemaal Uuemõisa alevikus Tehnika tänaval, kus jalgrattal mööda kergliiklusteed liikunud 49-aastane naine eiras tee andmise kohustust ja sõitis otsa sõiduautole Ford Focus, mida juhtis 28-aastane naine.

Kokkupõrke tagajärjel jalgrattur kukkus ja kiirabi viis ta Läänemaa haiglasse.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ohh
1 aasta tagasi

Kellele see jalgrattur pidi siis teed andma. Kas ford focus sõitis ka kergteel või oli pöördel üle selle. Või oli jalgrattur pöördel ületamas sõiduteed ja rammis sõiduautot. Mis kasu on mul juhtide vanusest sellel juhtumil.???

Kodanik
1 aasta tagasi

Jalakäiad on täpselt samasugused. Ei vaata, kas auto tuleb, kui kaugel on jne.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik

Mis asi on jalakäi?

liiklusseaduse
1 aasta tagasi

jalgratturite segane osa tuleb konkretiseerida, praegu enamus jalgrattureid arvab, et neil on eesõigus auto ees ratta seljast tulemata ülekäigurada ületada, mis loob iga päev ohtlikke olukordi, eriti laste poolt. ohtlikud kohad sellised on Kase tn.-Tallinna mnt, Tamme ristmik, kaubamaja ületused jne.

See
1 aasta tagasi
Reply to  liiklusseaduse

seadus muudeti paar aastat tagasi ära. Praegu võibki ületada maha tulemata, aga jalakäija kiirusel. Viimasest muidugi kinni ei peeta. Jalgratas pole liikluses nii hull, kui need rohelised elektrivurrid, kes lasevad kus ja kuidas juhtub. Kusjuures kiirused suuremad, kui jalgrattal.

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  liiklusseaduse

Teatud situatsioonis ongi ratturil (ka ülekäigurajal sõites) eesõigus auto ees, seda näiteks ületades teed, millele auto pöörab.

väga
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

vale seisukoht võetud jalgrattal pealt maha tulemata ülekäigu rada ületamiseks. reeglid peavad olema üheselt mõistetavad, st. teed tuleb ületada jala

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  väga

To väga
Väga isekas seisukoht – autojuht olgu liikluses kunn! Muu maailm liigub aga teises suunas. Ilmselt sa ise rattaga ei sõida?

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

Kunn või mitte kunn aga sõidutee on autoliiklusele, könnitee jalakäijatele ja jalgratturitele. Ongi kogu kunnlus.

,,
1 aasta tagasi
Reply to  liiklusseaduse

Sellepärast ongi teil seal Haapsalus ja Uuemõisas pea iga ülekäiguraja juures “anna teed” märk.