Teisipäeval langeb elektri börsihind 28,5 protsenti

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elektribörsi Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas langeb elektri keskmine börsihind teisipäeval esmaspäevaga võrreldes 28,5 protsenti – 261,94 eurole megavatt-tunnist.

Kõige kallim – 548,26 eurot megavatt-tunnist – on elektri börsihind teisipäeva hommikul kl 9–10, kõige odavam aga öösel kl 1–2, kui hind langeb 55,74 eurole megavatt-tunnist.

Lätis maksab teisipäeval elekter 324,59 eurot ehk 23,9 protsenti rohkem kui Eestis, Leedus aga 334,3 eurot megavatt-tunnist ehk 27,6 protsenti rohkem kui Eestis. Soomes maksab elekter teisipäeval sama palju kui Eestis.

Kõige rohkem tuleb teisipäeval elektri eest maksta Prantsusmaal, kus keskmiselt kujuneb megavatt-tunni hinnaks 523,99 eurot.

Elektribörsi Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kujunes selle aasta augustikuu keskmiseks hinnaks 361,35 eurot megavatt-tunnist (üle nelja korra rohkem kui aasta tagasi, kui kuu keskmine hind oli 87,03 eurot megavatt-tunnist. Võrreldes juuliga kasvas hind üle poole võrra – 54,9 protsenti.

17. augustil küündis keskmine hind Eestis 682,05 euroni, mis on senine rekord (36,2 protsenti rohkem kui eelmine rekord 500,61 eurot 8. augustil). Mullu 7. detsembril maksis elekter 469,03 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seltsimehed
1 aasta tagasi

võrreldes 1913 a. elektri hindadega on langemisruumi veel küllalt

Kristi
1 aasta tagasi

Küünlamüüjatel on hea äri 🤩

Aus valija
1 aasta tagasi

Kevadel valime EKRE etteotsa ja ei pea enam igapäevaste muredega tegelema!

Rahvas
1 aasta tagasi

See langemise jutt ja pealkirjad on saast, st need risustavad tegelikust olukorrast arusaamist. Kas meil nüüd on mingi kõrge hinnatase normaalsus ja siis selle kõrge taseme suhtes käib kogu meediatrall ka? EI, SEDA EI TOHIKS TEHA!
Praegu arvutamata, aga pigem oleks korrektne rääkida stiilis, et meil on elektrienergia eest küsitav hind 1000% ja korrektsioon on täna või homme -285%. Millal me röövlitest vabaneme? Kes selle küsimusega reaalselt tegeleb? Praegu tundub, et mustust eemaldatakse plekikääridega ja augu peale needitakse plekk.

Hea Okkupant
1 aasta tagasi

See on hea – ei pea õhtul petrooleumi lampi süütama