Erkki Bahovski: kuidas teha koostööd autokraatidega?

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Riik, mis on pidanud alates Ukraina suure sõja puhkemisest 24. veebruaril võibolla enim muutma oma poliitikat ja arusaamu, on Saksamaa.

Berliin on loobunud oma tõekspidamisest mitte anda Ukraina relvi (nüüd ka ründerelvi) ja räägib vajadusest Venemaad sanktsioonidega karistada. Aga palju on veel Saksamaal lahtiseks jäänud – kantsler Olaf Scholz ei soovi rakendada viisakeeldu kõikidele Vene kodanikele ja Saksa sotsiaaldemokraadid ei suutnud oma ridadest välja heita ekskantsler Gerhard Schröderit, kes on avalikult tunnistanud end massimõrvade eest vastutava Vladimir Putini sõbraks.

Saksamaal on mõistetud, et senine poliitika Venemaa suhtes, kus majandusliku integratsiooniga loodeti Venemaa lõimida rahvusvahelisse kogukonda (nii nagu Lääne-Saksamaa ise pärast Teist maailmasõda), on läbi kukkunud. „Wandel durch Handel” (muutus läbi kaubanduse – e.k.) ei teinud Venemaad sõltuvaks läänest, vaid juhtus vastupidine – lä

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
e-valimised
1 aasta tagasi

Saksa-Vene oht on läbi ajaloo olnud Euroopa kohal. Eestile pole kumbki riik midagi head tähendanud. Ka seekord läheb Saksamaa Vene poolele üle ja sõda Ukrainas lõpeb meile väga halvasti.

siiani
1 aasta tagasi
Reply to  e-valimised

kõik kantslerid tiblade teenistuses

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  e-valimised

Ah , mis sa töllidele ikka selgeks püüad teha , 800 a orjust ……..

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Kui poleks kõikvõimas lääs venemaale tahtnud kotti pähe tõmmata siis tänaseid probleeme ei oleks aga see on “inimesevenulik”mõttevälgatus.
Sõna on vaba,kõikidel riikidel on õigus ise oma sõpru valida ja nagu näitab ajalugu siis hiljem või varem vastuvoolu ujuja kägistatakse lihtsalt ära.
Tiido juba kutsub venemaad tükeldama,leedus on peetud terveid konverentse kus on arutatud tõsiselt venemaa jägamist lääneriikide vahel jne.
Reinsalu nõuab uusi sanktsioone aga kui keset talve venemaa ühendab euroopa oma võrgust lahti ja Narva veehoidla lastakse tühjaks ?

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Miks sa inimene valetad? Tutvu Vene Föderatsiooni sõjaliste doktriinidega ja siis räägi meile, kes kellele kotti üritab pähe tõmmata!

donn Huann
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Sa oled ju tavaline Timofei Tambovist!

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Kassa oled mäletseja ILVES jobi siin või , hakkab kuuevarbaline ja kolme kannikaga hübriid ära tüütama juba või , ……..

Tom naabermajast.
1 aasta tagasi

Enne valimisi Kaja kirjutas mulle iga päev,kuidas koos on parem. Praegu tõstan tekiäärt,aga keda pole,seda pole. Isegi ei kirjuta enam…

Pamp
1 aasta tagasi

KAKA praegu imeb mul, ära sega , homme tuleb , ta ei oska ka väga ……

Tammu Tom
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Et homme saadad minu juurde , selge või .

Jah,
1 aasta tagasi

kuidas teha koostööd K. Kallasega?

lihtsalt
1 aasta tagasi
Reply to  Jah,

uskuda, et keegi ei mäleta kuhu kadus 10 milli

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  lihtsalt

AH , see unustatud teema ammu juba ,praegu küsimus juba suuremates numbrites ikka, niidi tõmbaja sama töll ju , kes seemnevedelikku pildus KAKAle pähe ……

Kurg
1 aasta tagasi
Reply to  lihtsalt

Hmm , istusinJawa sadula eest 5 aastat,ja sain veel sadulasse ka mitu korda,no putsi , nüüd eeskujulik ……..kodust välja ei tule enam rsk ……..putsi raisk .

Sinalepa
1 aasta tagasi
Reply to  Kurg

Vist oled sama idioot , kes teelusikad pihta pani oma vanaisalt , sa paras idioot ju,oleksin rohkem andnud, TOLA .

Kurg
1 aasta tagasi
Reply to  Jah,

Ainult taha panna, nagu mulle tehtigi .