Galerii: Valge Daami laat tõi promenaadi rahvast täis

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna ja homme terve päeva kestev Valge Daami käsitöölaat meelitas täna promenaadi paksult täis.

Valge Daami käsitöölaat toimub promenaadil teist aastat. Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi ütles, et möödunud aastal tundus traditsioonilise käsitöölaada korraldamine promenaadil mõnus. Mullu kolis laat Karja tänavalt promenaadile Posti tänava remondi tõttu.

Valge Daami pidustused võtavad kogu ruumi Aafrika rannast kuursaalini. Kultuurikeskuse infojuhi Janne Silla sõnul on alal kauplemas 112 müüjat. Peamiselt paistavad tema sõnul silma ehete ja keraamika müüjad, kuid on ka kõike muud. „Kõige parem on ise vaatama tulla,” ütles Sild.

Lisaks toimus Aafrika rannas eraldi laste laat, kus lapsed müüsid mänguasju, raamatuid, DVD-sid, omavalmistatud küpsetisi ja käsitööd.

Laadaalal on ka kolm lava. Aafrika ranna laudisel on tantsulava, kus esinevad Haapsalu noorte ja täiskasvanute tantsutrupid. Kontserdid toimuvad kõlakojas. Murumägi ütles, et on püüdnud leida kõigile midagi – nii lastele kui ka vanadele. Tantsupaviljonis toimusid töötoad ja lastega mängis koeratüdruk Lotte.

18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Minagi
9 kuud tagasi

käisin kuulamas endiste koorikaaslaste Anneli ja Ilona laule, kes musitseerisid täna Kõlakojas koos Anti Kammiste bändiga. Oli hea kontsert, aitäh esinejatele ja jõudu edaspidiseks!

Vilja
9 kuud tagasi

Täna,pühapäeval toimus Kõlakojas väga meeliköitev kontsert Bändilt,mil polegi nime…..Sain vägeva elamuse kõigilt artistidelt ,kes pakkusid tõelise muusikaelamuse.Tänulik kuulaja.

edgar
9 kuud tagasi
Reply to  Vilja

pole suutnud siiani rahuneda, tahtsin ka saada kõigilt artistidelt elamust, aga ei õnnestunud

Jaan.K
9 kuud tagasi

Tee kuidas tahad, ikka leidub kes pole rahul.

Luisa
9 kuud tagasi

Mina käisin esimest korda sellel üritusel promenaadil ja tahan öelda, et sinna see üritus ei sobi. Ruumi on vähe, justkui õhkugi pole. Ei soovinudki eriti kaupa vaadata, sest inimesed olid tihedalt üksteise küljes kinni, sašlõki suitsuvine oli helilooga Tobiase monumendi sisse piiranud, samas olid ka armsad kitsekesed ja teised loomad, kes pidid seda jama sisse hingama. Karja tänaval oli kaupa parem uudistada.

Vale koht
9 kuud tagasi
Reply to  Luisa

Vales kohas avaldad oma arvamust. Facebookis on grupp HAAPSALUS ON KÕIK VALESTI. Võiksid seal “vingeerida”. Kasu oleks kõigile.

Partorg Orav
9 kuud tagasi
Reply to  Vale koht

Elagu Kallase valitsus kui kõige parem maailmas, elagu igavesti Haapsalu võim!

Koht vale
9 kuud tagasi
Reply to  Vale koht

Sina elad FBs ja eeldad seda kõigilt? Vingeeri edasi.

mina käisin
9 kuud tagasi
Reply to  Luisa

sellel üritusel mitte esimest korda ja meeldib see, et kogu vanalinn on mönus äraolemise ala. Köikides söögikohtades anti maitsvat süüa ja juua .Natuke jalutamist ja laste maailm toimib, siinseal keegi tegi mingi etteaste: tantsul, laulud, mustkunstnik, motikad jne. Kahju jah on sellest, et Haapsalu vanalinn ei ole kummist, et saaks venitada suuremaks, sest meie suvemelu on ikka väga populaarne ja külastajad on väga palju. Tore on ju et oleme oma suviste ettevötmistega arvestatavad! Äge suvi hakkab kahjuks selleks korraks otsa saama. Aga seniks naudime täiega.

Kahju
9 kuud tagasi

Väga halvasti korraldatud, ootasin rohket kultuuriprogrammi,seda peaaegu polnudki,ootamatu oli,et esinejad olid viidud lasteranda liiva sisse, kus oli pealtvaatajaid väga vähe, kõlakojas nagu oli midagi,aga peamiselt oli lava tühi. Inimesed otsisid söögikohta, mida polnud, ainult mingid snäkid, isegi jäätist andis otsida, pudelijooki ei leidnud kuskilt. Ootan seda aega ,kui lossiplatsil oli pealava ja laval või ees toimus midagi ja inimestel palju ruumi ja istekohti. Kui midagi ei muutu,parem ärge tehke siis üldse, vahetage korraldaja juba ükskord välja.

Vale koht
9 kuud tagasi
Reply to  Kahju

Vales kohas avaldad oma arvamust. Facebookis on grupp HAAPSALUS ON KÕIK VALESTI. Võiksid seal “vingeerida”. Kasu oleks kõigile.

covidi
9 kuud tagasi
Reply to  Vale koht

sõbrad jälle koos, peaasi, et igasugu nime all saab pisikuid levitada

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Vale koht

Elus on ka muud kui facebook, instagram jne. Millestki ilma ei jää, kui neid ei kasuta. Üks vingumine, kekutamine käib internetis. Kui ei saa oma kurve ja kumerusi kõigile näidata on elu läbi.

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Vale koht

Keegi vingus mingite noolte üle jalgratta teel. Ehk õpetaks enne jalgratturitele ühesuunalisel sõiduteel liiklemise selgeks ning keelavad liiklusmärgid. Lasteraamatukogu poolt Ehte poole tuleb pidevalt vastu jalgrattureid ja tõukse keset teed suurel kiirusel. Mikhli ja Karja nurgalt ei ole isegi jalgrattaga lubatud alla sõita mööda sõiduteed. Seal ei suuda isegi osad autod märkide järgi sõita.

Thor
9 kuud tagasi
Reply to  Kahju

Järgmine aasta korralda ise.

eitunne
9 kuud tagasi
Reply to  Thor

vajadust selliste leninlike laupäevakute järele

Haapsalu linna
9 kuud tagasi
Reply to  Kahju

suvine rikas kultuurielu on igale maitsele ja üritusi on küll ja veel, ole mees ja ainult vali! On väga kahju et meie linna suurepärane suvine kultuurielu ei jöua mitte igaüheni aga seda saab parandada sellega et tutvuks öite ürituste kavaga, mis on saadaval igal pool. Uuri asja!

inimene
9 kuud tagasi
Reply to  Haapsalu linna

ela oma elu, ära vahi teisi