Fannyhof – unest ärganud okasroosike

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kunagisele Haapsalu linnapeale Voldemar Põldotsale kuulunud maja on saanud uue hingamise. Tänavalt pääseb otse Linnapea salongi, mis is jääb avalikku kasutusse. Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Kunagisele Haapsalu linnapeale Voldemar Põldotsale kuulunud maja on saanud uue hingamise. Tänavalt pääseb otse Linnapea salongi, mis jääb avalikku kasutusse. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kunagise linnapea uhke torniga maja Haapsalus Posti tänaval on sarnaselt peatänavaga läbinud põhjaliku uuenduskuuri ja endisest räämas kortermajast on saanud Fannyhofi nime kandev külalistemaja.

Viis aastat suuremas osas tühjana seisnud Posti 20 maja ostis mullu veebruaris sakslane Michael Harter. Maja müügikuulutusele juhtis Harteri tähelepanu sõber. „Ütlesin alguses, et see maja on viis kinganumbrit liiga suur, aga armusin sellesse kohe,” meenutas ta. Nii saigi ostu-müügi tehing teoks.

„Tavaline eestlane seda maja ei ostaks, sest see on nii suur. Tavaline sakslane ka ei ostaks, sest see ei ole ühe pere maja. Ka kinnisvaraarendaja ei tegeleks sellega, sest maja on puust ning see teeb asja keeruliseks ja riskantseks,” rääkis Harter.

Kindlust nii suur töö ette võtta andis Harterile see, et väljaõppinud linnaplaneerijana on ta Saksamaal aastaid tegutsenud ehitus- ja kinnisvaraalal. Lisaks on tal Eestis usaldusväärne meeskond, kellega on varemgi koos töötanud – juba nõukogude ajal kirikuid restaureerinud inimene ja vanade puumajade restaureerimise kogemusega arhitekt.

Septembris alanud Posti 20 renoveerimistööd on nüüdseks lõppemas, külaliskorterid on juba sisustatud. Avalikuks kasutuseks mõeldud salongi krohvimine on veel pooleli ja tööde järg on jõudnud siseõue korrastamiseni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Osvald
1 aasta tagasi

Valus on lugeda neid kibedaid ja sapiseid kommentaare.Ju siis ei küündi mõne inimese natukesse ajurakukesse see,et mõni inimene panustab väheke rohkem kui teised,meie linna miljööväärtuslikku linnavaatesse midagi head.Olge õnnelikud,et taas üks ilus kinnistu korda tehakse.
Ärge virisege,tehke järgi,või vaikige,te õnnetud….
Aga ex kadedus teeb tigedaks.

Tõeline
1 aasta tagasi

muinasjutu lossike. Väga ilusad värvid ja kui veel sinna sisse pääseks… !

Arhitekt
1 aasta tagasi

Kas ühtegi eesti nime pole enam jäänud! Igal majal ja paadil peab kuradi Miki hiire nimi olema!!
Häbiväärt!!!

varsti
1 aasta tagasi
Reply to  Arhitekt

ise ka junats tatine of jestorika

Kai
1 aasta tagasi
Reply to  Arhitekt

Miki Hiir on ju niii nunnuu!!!!

Vana maja
1 aasta tagasi

Väärikas maja väärikalt taastatud. Kiiduväärt on algupära säilitamine. 5+ töö.

Urmas
1 aasta tagasi

Väga kaunis ja maitsekas.

maaler
1 aasta tagasi

Ei ole ilusad ja traditsioonilised värvid, aga hea seegi, et vikerkaare-värvidesse ei pandud seda maja.

Misasja
1 aasta tagasi
Reply to  maaler

väga ilus on, mis kõik peab kollane olema või?

pakk osta
1 aasta tagasi
Reply to  maaler

just, vanasti selliseid värve ei kasutatud. Kuidas muinsuskaitse midagi sellist läbi laseb?

vanasti
1 aasta tagasi
Reply to  pakk osta

elasime mingil ajal koopas…

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Muidugi oleks sakslane maja korda tegemise asemel võinud toetada ukrainlasi aga pole ka keelatud täita maja nendega omavalitsuse kulul?

Dingo
1 aasta tagasi

Kuhu on jäänud Gunnarid? Priskilla?Ainult Aita on alles?

Misasja
1 aasta tagasi
Reply to  Dingo

Andres on ka ju veel

Dingo
1 aasta tagasi

Varsti ei ole see linn enam Haapsalu,pigem vabaõhu muuseum.

järgmise "mure" ootel
1 aasta tagasi
Reply to  Dingo

Inimestel on ikka uskumatuid muresid! Ju siis läheb nõnda hästi, et vaja väljamõtlemisega tegeleda. Ei saa seda keegi keelata.

jääb silma
1 aasta tagasi

Ilus. Väga tore, et väärikas maja korda sai. Kui mõni lobudik linnas saab korda, on alati hea tunne. Hädaldajad – neid sarasid on linnas küllaga veel. Hakake korda tegema, et ei peaks jälle virisema hakkama.