Päästjatele andis tööd kulupõlengud, põlev aiamaja ja leitud elavhõbe

Lääne Elu

info@le.ee

29. aprillil kell 8.17 anti häirekeskusele teada, et Lääne-Nigula vallas Allikotsa külas leiti kraavist umbes 500 grammi elavhõbedat, mis oli pandud korgitud klaasist pudelisse. Päästjad tõid ohtliku aine komandosse ning kutsusid sellele järele keskkonnaameti.

Päästeamet tuletab meelde, et ärge visake elavhõbedat prügikasti ega valage kraanikausist ega WC-potist alla. Ohtlikud jäätmed anda võimalikult kiiresti üle kohaliku omavalitsuse ohtlike jäätmete kogumispunkti. Ohtlikke jäätmete kogumispunkti tuleb viia ka koristamisel kasutatud süstal, vatt, pipett vms. Ohtlikke jäätmete vastuvõtt elanikelt on tasuta. Suurema elavhõbedareostuse või elavhõbeda allaneelamise korral helistada 112.

29. aprillil kell 14.39 kiirustasid päästjad kustutama kulupõlengut Haapsalu linna Kiltsi külla Tihu teele, kus lõõmas 50 ruutmeetrit pinnast.

30. aprillil kell 11.57 põles umbes hektar kulu ja metsaalune Lääne-Nigula vallas Paslepa külas. Päästetööd lõpetati kell 13.24.

30. aprillil kell 18.37 anti häirekeskusele teada, et Haapsalu linnas Paralepa alevikus Pronksi tänaval oli süttinud aiamaja. Päästjate saabumise ajaks olid omanikud suutnud ise leegid summutada ning päästjatel jäi teha järelkustutustööd. Päästetööde juhi hinnangul ei vastanud grillinurk tuleohutusnõuetele, kuna metallist suitsutoru oli viidud läbi puidust seina. Päästjad keelasid hoone edasise kasutamise.

30. aprillil kell 20.12 oli lõkkest süttinud kulu Lääne-Nigula vallas Jõgisoo külas. Lisaks kulule süttis ka 10 meetri kaugusel olnud palgihunnik, mille põlengu suutsid omanik ja päästjad kustutada kell 21.10. Omanikule viidi läbi nõustamine ohutu lõkketegemise reeglitest.

1. mail kell 15.38 kutsuti päästjad Lääneranna valda Virtsu alevikku, kus põles 0,5 hektarit roostikku ja metsaalust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments