Peresõbralikku märgist püüab kolm Läänemaa toidukohta

Lääne Elu

info@le.ee

Dietrich on üks kolmest Läänemaa söögikohast, mis kandideerib peresõbraliku toidukoha tiitlile. Foto: Arvo Tarmula

Lasterikkad pered alustavad sel nädalal tööd restoranikriitikutena, et selgitada välja Eesti kõige peresõbralikumad toidukohad. Kui mullu kandideeris märgisele 39 kohvikut ja restorani, siis tänavu juba 62 toidukohta üle Eesti. Läänemaal püüab märgist kolm toidukohta: Hapsal Dietrich, Hestia Hotel Haapsalu Spa Blu Holm Resto ja Wana kooli kohvik.

Peresõbraliku toidukoha märgise kampaania lükkas möödunud aastal käima Eesti Lasterikaste Perede Liit, et tunnustada kõiki restorane ja kohvikuid üle Eesti, kes pööravad oma tegemistes ja toimetamistes igapäevaselt tähelepanu lastega peredele.

„Südantsoojendav on näha, et peresõbralikkuse poole püüdleb aasta-aastalt üha rohkem toidukohti. Tänavuste kandidaatide seas näeme pea kõiki möödunud aastal märgisega pärjatuid, aga ka täiesti uusi toidukohti, kelle hulgast soovime leida üles just need, kelle juurde on pered ka magnettormide või täiskuu ajal oodatud,“  ütles peresõbraliku toidukoha märgise projektijuht Bibi Perlov.

Sel aastal külastab igat toidukohta kaks perekonda ning lõplik valik selgub perede külastuskogemuse ja hindamiskomisjoni tulemusel. Märgise andmisel pöörab Liit muuhulgas tähelepanu sellele, kui lapse- ja peresõbralik on toitlustusasutuse menüü, klienditeenindus, interjöör ja ruumilahendused, ligipääsetavus ja parkimine ning kas lastele on tagatud aja veetmiseks arendavaid mänguasju.

„Soovime peresõbralikud toidukohad panna Eesti kaardile mai keskpaigaks ehk vahetult enne suvist vaheaega, mil pered enim mööda Eestit ringi liiguvad,“ lisas Perlov.

Peresõbralikule toidukohale kandideerivad tänavu 62 toidukohta üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vabandust
2 aastat tagasi

kus on wana kooli kohvik?

Triibik
2 aastat tagasi

See on hea,et märk väljas on. Mina käin söömas seal, kus mingit möllu pole ja saab rahulikult istuda.

Noor isa
2 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Suurtel pole kuskil rahulikult einestada ja lastega pole ammugi kuhugi minna!
Kapitalismi võlud ….

ElanikEne
2 aastat tagasi

Mandarin restoran nii vist koha nimi on ..ka supper koht !!!