Veebruaris registreeriti Läänemaal 24 sündi

Lääne Elu

info@le.ee

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmetel registreeriti veebruaris Eesti perekonnaseisuasutustes kokku 859 sündi, kellest 443 on tüdrukud ja 416 poisid.

Eelmise aasta veebruaris registreeriti 993 sündi.

Kaksikuid registreeriti 15 paari, neist kaks paari poisse, neli paari tüdrukuid ja üheksa segapaari. Tallinnas registreeriti 262 sündi, Harjumaal 125, Hiiumaal 9, Ida-Virumaal 54, Jõgevamaal 19, Järvamaal 16, Läänemaal 24, Lääne-Virumaal 34, Põlvamaal 20, Pärnumaal 62, Raplamaal 20, Saaremaal 23, Tartumaal 128, Valgamaal 14, Viljandimaal 30 ja Võrumaal 19 lapse sünd.

Veebruaris olid populaarsemad eesnimed tüdrukutele Mia 12 nimega ning Amelia, Anna, Aurora, Eva, Lenna, Paula ja Rosanna viie nimega. Poistele pandi enim nimeks Mattias, Miron, Sebastian ja Trevor kuuel korral ning Aleksandr, Keron ja Oliver viiel korral.

Veebruaris sõlmiti 469 abielu, millest 75 notarite ja 21 vaimulike poolt. Lahutati 162 abielu. Mullu veebruaris sõlmiti 260 ning lahutati 167 abielu.

Veebruaris registreeriti 1623 surma, möödunud aastal samal ajal 1464.

Uus nimi anti 115 inimesele, neist eesnimi 23, perekonnanimi 83 ning ees- ja perekonnanimi 9 inimesele. Nime vahetas 79 naist ja 36 meest. Läinud aastal samal ajal anti uus nimi 115 inimesele.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakond peab arvestust registreeritud perekonnaseisukannete üle. Sündimuskäitumine on pikaajaline protsess, mida ei mõjuta kuulised kõikumised. Rahvastikustatistikat ja demograafilise olukorra muutumist saab kommenteerida ja selgitada statistikaamet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments