Kanepi langes Indiana Wellsis konkurentsist

Kaia Kanepi. Foto: Arvo Tarmula

USAs toimuval Indiana Wellsi WTA 1000 tenniseturniiril katkes Kaia Kanepi (WTA 63.) tee kolmandas ringis. Ta jäi alla 25aastasele inglannale Harriet Dartile (WTA 122.) 6:7(4), 3:6. Kanepit võis pidada matši soosikuks, aga ta ise mainis enne matši, et tuleb raske mäng. „Ootan alati rasket mängu,” selgitas ta oma mängufilosoofiat.

Avasetis pääses Kanepi ette 5:2, kuid Dart suutis viigistada. Kiires lõppmängus pääses omakorda inglanna 4:0 ette, kuid Kanepi suutis viigistada 4:4. Ometi võitis Dart 7:4 ja esimese seti seega 7:6. Teises setis pääses Dart 4:2 ette ja võitis 6:3.

Kanepil on see pärast 2009. ja 2011. aastat kolmas kord, kui ta jõuab Indiana Wellsis kolmandasse ringi. Paljud tennisespetsid hindavad seda turniiri tugevuselt viiendaks pärast nelja suure slämmi turniiri.

Kanepi alistas esimeses ringis 17aastase USA esindaja Robin Montgomery (WTA 361.) 6:3, 6:3. Teises ringis kohtus Kanepi aga Tokyo olümpiavõitja, slovaki päritolu Šveitsi esindaja, 25aastase Belinda Benciciga (WTA 25.). Pärast seda, kui Kanepi jäi esimeses setis taha 2:4, suutis ta võita kaheksa (!) geimi järjest ja tema võit oli ilmne – 6:4, 6:3.

Kui kasutada legendaarse spordireporteri Lembitu Kuuse ühte lemmikväljendit, siis oli tõesti „tuliselt kahju”, et ta seejärel Dartile kaotas. Pärast Austraalia lahtistel ehk aasta esimesel suure slämmi turniiril veerandfinaali jõudmist paistis ka keset California kõrbe asuvas linnas tähtede seis Kanepile soodus olevat. Eesti teine number on ometigi tänavust hooaega hästi alustanud ja sellele võib lisa tulla.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 5.) alustas Indiana Wellsis otse teisest ringist ja alistas avamatšis kindlalt Slovakkia esindaja, 31aastase Kristina Kucova (WTA 77.) 6:4, 6:1. Järgmises ringis on Kontaveidi vastaseks tšehhitar, 22aastane Marketa Vondroušova (WTA 33.)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments