Kadri Paas: iga päev on kriis, küsimus on, kuidas seda hallata

Andra Kirna

andra@le.ee

Me peame oma lugusid kordama põlvest põlve,” ütleb strateegilise ja kriisikommunikatsiooni asjatundja Kadri Paas. Foto: Andra Kirna

Viimase aja Eesti elu räsivates kriisides orienteerumiseks aitab vasturääkiva info ja kummaliste sõnumite vahel tähelepanu teritada endine ajakirjanik, strateegilise ja kriisikommunikatsiooni asjatundja Kadri Paas.

Kadri Paas, olete strateegilise ja kriisikommunikatsiooni spetsialist, ajakirjanik ja kodanik, kelle uurimisteema on info ja kognitiivne sõda?

Näeme seda enda ümber iga päev. Enamasti me seda ei teadvusta ja oleme siiani sellest liiga vähe rääkinud. Relvatärin paistab rohkem silma kui see, kuidas süstemaatiliselt inimeste mõistusega tegeletakse. Mõistusest algab füüsiline liigutamine.

Parimal juhul?

Alati. Küsimus on, kuidas see toimub või mis on eesmärk. Iga tegu algab alati tahtest. Nii et peab muutma, murdma või edendama tahet ja moraali. Kirjutan neist teemadest Müürilehes, kaitseliidu ajakirjas Kaitse Kodu ja Eesti Päevalehes.

Kui palju on selles valdkonnas inimesi, keda võib eksperdiks nimetada?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juudapoegade elu mõte
2 aastat tagasi

no see kognitiivne sõda ei käi siia meie aladele mitte ida poolt vaid lääne poolt. meie poistel on iraagis kauge sõdimas käia, äkki saaks kuidagi selle sõja lähemale tuua.

Lääne Elu
2 aastat tagasi

Selliseid ,,spetsialiste´´ on terve Eesti täis.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Minu arusaam ei pruugi olla õige aga mida rohkem ajupestuid kodanikke seda kergem on valitsusel kriisidest välja tulla.Kui päevast päeva laulad näe naabritel idas veel kehvem,hiinas uiguurid oi oi oi,Põhja Koreast ei tasu rääkidagi aga UKRAINA ja kohe hakkab kergem !
Juba Goebbels omal ajal väitis,kui pidevalt korrata siis ka vale muutub mingi aja pärast tõeks !