President Karis: loodan, et valitsus leiab elektrihinna kriisis kiired ja õiglased lahendused

Alar Karis. Foto: arhiiv

President Alar Karis kohtus täna koalitsioonierakondade juhtidega. Pärast kohtumist leidis president, et praeguses energiakriisis tuleb leida kiired ja õiglased lahendused, mis aitavad ka ettevõtjaid.

„Paljud Eesti inimesed on hädas ja mures. Nende nõutus ja pahameel järsult kasvanud elektri- ja soojaarvete pärast on arusaadav,“ ütles president Alar Karis. „Peaminister Kaja Kallas ja riigikogu spiiker Jüri Ratas kinnitasid mulle täna, et valitsus püüab leida lahendused, mis aitaksid võimalikult paljusid hädasolijaid,“ sõnas riigipea.

„Keegi meist ei taha võlgu elada, vaid õigeaegselt oma arved ära maksta. Neid ei saa jätta külma kätte, nii otseselt kui ka kaudselt,“ rõhutas president Karis.

„On hea meel, et ka valitsusjuhi arvates ei peaks riigile kuuluv Eesti Energia küsima elektriarvete maksmise ajatamise eest praegusel paljudele tarbijatele keerulisel ajal viivist,“ lausus riigipea. „See on näide küsimusest, mille lahendamine on lihtne,“ lisas president Karis.

President Karis palus valitsusel leida võimalus aidata tõhusalt ettevõtjad alates perearstikeskustest pagaritöökodadeni, kellest paljud on hüppeliselt tõusnud elektri- ja soojaarvete tõttu küsimuse ees, kas ja kuidas oma tegevust jätkata.

„Peaministri sõnul tegeleb haigekassa praegu eraldi toetusmeetme koostamisega terviseasutustele, mis on õige ja vajalik, kuid tuge vajavad paljud ettevõtjad,“ meenutas president Karis. „Ei saa ka unustada, et endiselt oleme silmitsi koroonakriisiga, mis niigi muserdab ettevõtjad ja paljusid meie kaaskodanikke,“ ütles president Karis.

Riigipea loodab, et valitsus vaatab veelkord üle, kuidas kompenseerida e-riigile kohaselt – kiirelt ja võimalikult vähese bürokraatiaga – suurenenud energiaarved neile, kes riigi abi vajavad. „Kui hetkel on takistusi, siis tuleb töötada selle kallal, et need ületada,“ lisas ta.

„Praegu ei ole aega raisata ebarealistlikele üleskutsetele või globaalsete arengutega väljavabandamisele, vaja on kiireid ja õiglasi lahendusi tänastele muredele ning samas tuleb vaadata ettepoole, sest see talv ei ole viimane ja Eesti inimesed vajavad kestlikke lahendusi ehk kindlustunnet nähtavaks tulevikuks,“ ütles president Karis.

9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
8 kuud tagasi

Milline president? See mees on lihtlabane tankist seal eesotsas. Ta on nii mõttetu mees, et ta nime ei kannata isegi suure tähega kirjutada.

Lao mell
8 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Paras paar eelmise seenelisega …….

mats
8 kuud tagasi

Taani riik tõmbas spekulantidele katuse peale ja probleem lahendatud,meite vargatütar pildistab lossi aknast lund ja loodab,et küll kõik iseenesest laabub.

üks
8 kuud tagasi

kamp loodab ka juba aastatuhandeid, et üks laip üles ärkab, aga võta näpust, hinge talle sisse puhuda ei suuda

josif
8 kuud tagasi

oleks ammu probleemi sellise valitsusega lahendanud

Hea Okkupant
8 kuud tagasi

Kas ma ei saanud millestki aru – President suudab ainult loota ega saa midagi teha? Kas see on mõnitamine?

Ministri nõustaja
8 kuud tagasi

Ära looda, hakka tööle!
Tee Martinile ettepanek moodustada valitsus.
Saab elektriga kõik korda, saab haigusest lahti.
Edu ja julgust!

Lootus on lollide lohutus
8 kuud tagasi

Aitab ainult see, kui praegune Kallase valitsus kaoks kiiresti ajaloo prügikasti. Nende jätkamine tähendab Eesti rahvale jätkuvaid kannatusi.

Juhhaidii
8 kuud tagasi

Tehke endale selgeks, milles probleem ja siis hakake mula ajama. Kus see Martin siis oli, kui ta ise valitsuses oli? Olukord, milles me täna oleme, ei ole kuidagi tänase valitsuse tegemata jätmised. Lihtlabane näide – Tootsi tuulepargi jant hakkas peale Martini ajal. Mart ja Martin ainult mulisesid selle aja, kui nad valitsuses olid.