Vangla ja prokuratuur ei toeta pedofiilist lapsetapja vabastamist

BNS

Vangla ja prokuratuur ei toetanud kolmapäeval Harju maakohtus pedofiilist lapsetapja, eluaegset vangistust kandva Vassili Otškalenko ennetähtaegset vanglast vabastamist.

Kohus teeb asjas määruse teatavaks 30. detsembril.

Tallinna linnakohus mõistis Otškalenkole 1993. aasta 15. oktoobril räigete kuritegude eest surmanuhtluse mahalaskmise läbi ning selle karistuse jättis 1994. aasta 12. aprillil muutmata ka riigikohus. Tallinna linnakohus asendas 1997. aasta 25. aprillil talle määratud surmanuhtluse eluaegse vangistusega. Praeguseks 56-aastase Otškalenko karistuse kandmise aja algust arvestatakse tema kinnipidamisest 1992. aasta 20. augustil.

Kuna Otškalenko on eluaegset vangistusest kandnud ära üle 25 aasta, siis on seaduse järgi täidetud formaalsed alused tema tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamiseks.

Vangla andmetel on Otškalenko vangistuses omandanud elektrik-lukksepp ja keevitaja eriala. Samuti on ta omandanud riigikeele B1 tasemel.

Otškalenko kannab karistust kahe lapse vägistamiskatse ja ühe lapse tapmise eest vägistamiskatse varjamiseks.

Haapsalu elanikud kogusid petitsioon.ee lehel tema vanglast vabastamise vastu tuhandeid allkirju.

Seaduse järgi saab eluaegse vangi ennetähtaegselt vanglast vabastada, kui ta on karistusest ära kandnud vähemalt 25 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kremli erakondade valija saab vabadusse
2 aastat tagasi

Kohtu praktika näitab paraku, et sellest ei piisa, et retsid trellide taha jätta…. asja otsustab venelasest kohtunik.

tere
2 aastat tagasi

kas prokuratuur vaataks kõrvale kui tema vabanemise korral ma kogemata ei märganud teda ülekäigurajal? 6 kuud tingimisi 6 kuulise katseajaga pärast mida karistus kustub oleks ok diil?