Läänemaale lisandus viis koroonaviirusega nakatunut, üle Eesti 2025

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 73 läänlase koroonaviiruse teste, millest viis ehk 6,85% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 10 155 testitulemust, millest 2025 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 1234 vaktsineerimata ja 791 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 1052. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 216 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 1407,96. Läänemaast madalam on näit Hiiumaal (612) ja Saaremaal (583), kõrgeim on näit Põlvamaal (2284).

Hommikuse seisuga on haiglas 525 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 378 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 265 ehk 70% on vaktsineerimata ja 113 ehk 30% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 59 uut haigusjuhtu. Suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest kaks olid vaktsineerimata ja neli vaktsineeritud: 47-aastane mees, 55-aastane naine, 67-aastane naine, 68-aastane mees, 86-aastane mees, 90-aastane mees. Kõigil lahkunutel olid kaasuvad haigused.

Ööpäeva jooksul manustati 7805 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 2464. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 25397 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 56,7%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tervise amet
2 aastat tagasi

Kuni süstimine ei lõppe, ei lõppe ka haigus!
Süsteem tekitab armeed muteerunud viiruste ning olematu immuniteediga zombisid!

No just
2 aastat tagasi
Reply to  Tervise amet

Nojah, see viirus ju muteerub, kui süstid inimesele viirusetüve siise, siis organism muudab selle uueks versiooniks. Oleks see looduse poolt viirus, siis nii ei saaks juhtuda. Järjest rohkem hakkab tunduma, et tegemist on tõepoolest poolelioleva biorelvaga, mis kogemata vabadusse pääses

Tsensor
2 aastat tagasi

Miks on nii suur vaktsineeritud inimeste haigestumine.See on ju kohutav olukord
! Nakatunud on 800 vaktsineeritut ühes päevas! Oleme maailmas esi nelikus,kas nii jääbki,et olukorral puudub lahendus?

Juku
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

Lahenduseks on ühiskonna totaalne lukustamine.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Tsensor

noo see pole ju oluline kui palju nakatunuid on. Ma olin ka üks aasta nohune ja palavik oli ka, kedagi ei huvitanud. Oluline number on haiglaravi vajavate arv. Kui see väheneb, siis on kõik ok. Olgu minupärast tuhandeid nakatunuid päevas, see ju ei koorma midagi.

Vot siis
2 aastat tagasi

Mõjub see kallase diskrimineerimise idee. Ainult viis ja järjest rohkem vaktsineerituid nakatub. Teised ju kohvikusse ei pääse ka

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Vot siis

Vaktsineeritud nakatuvad üle kolme korra vähem kui vaktsineerimata isikud. Ülal toodud numbritest seda otseselt välja lugeda ei saa. Selleks tuleb võrrelda nakatunute osakaale kõigist vaktsineeritutest ja kõigist vaktsineerimatutest.

Misasja
2 aastat tagasi

ei saagi statistikast välja lugeda jah, peab ise pakkuma hakkama, et oleks natukenegi positiivne olla!? Kuule inimene, selle krdi viiruse vastu ei aita mitte midagi, see on lotomäng, kas jääd ellu või mitte. Mingid numbrid siin ei lohuta kedagi.

tomcat
2 aastat tagasi

Võrdsetel tingimustel võib-olla tõesti. Reaalis nakatuvad vaktsineeritud, kellele ei kehti peaaegu mingeid piiranguid, tunduvalt sagedamini kui mittevaktsineeritud, kellel on sissepääs enamikesse avalikesse asutustesse keelatud. Viiruse põhilevitajad on paraku vaktsineeritud inimesed ja nagu näha, koormavad ka nemad jõudsalt meditsiinisüsteemi.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  tomcat

Millele tuginedes väidad, et statistika erineb oluliselt reaalsusest?

Kohalik
2 aastat tagasi

Positiivse vastuse saavad juba nii paljud vaktsineeritud. Näe polegi nad suured jumalad, kes ei haigestu!!!

ka kohalik
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Kes ütles, et ei haigestu? Lihtsalt vähem satub neid intensiivraviosakonda.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  ka kohalik

no siin on mõni kirjutanud, et kobige kiiresti vaktsineerima, et tema ei taha teiste pärast kannatada jne. Juu siis need inimesed pole aru saanud, et vaktsineerimine ei hoia haigestumist ära, vaid laseb sellel kergemalt kulgeda. Saaks kätte sellised, siis võiks infotunni teha neile.

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  ka kohalik

Tarkus on see kui tead, miks inimene suri ja tarkus on see kui tead, miks ei jäänud elama. Eile suri 6 inimest, kellest 2 vaktsineerimata ja 4 vaktsineeritud. On lisatud, et- Kõigil lahkunutel olid kaasuvad haigused. Aga inimmõistus mõtleb ja arutleb….mis haigused…kui kroonilised, siis kas selle haigusega tohtis vaktsineerida. Me ei saa iialgi kõike teada ega teadma. Niiviisi arutledes saab mõista neid, kes tunnevad hirmu, sest ei tea mis oli tugevam-kas kaasuv haigus või koroonaviirus.