0

Vehklejad tulid võistlustelt viie medaliga

Treener Helen Nelis-Naukas koos teise koha saavutanud tüdrukute võistkonnaga. Foto: erakogu
Treener Helen Nelis-Naukas koos teise koha saavutanud tüdrukute võistkonnaga. Foto: erakogu

Nädalavahetusel toimus Tallinnas U13 vanuseklassi vehklemisturniir Anastassia Cup 2021, kust Haapsalu vehklemisklubi tuli koju viie medaliga.

„Ma üldse ei oodanud,” ütles treener Helen Nelis-Naukas. Tema sõnul on tegemist kõige noorema võistlusklassiga, kus treener teiste võistlejate taset ei tea. „Suur üllatus oli, et tüdrukud tõid kaksikvõidu.”

Tüdrukute individuaalarvestuses tuli võtjaks klubi En Garde esindaja Evelin Põder, kes finaalis alistas oma klubikaaslase Mia-Delisa Mäemurru seisuga 10:7. Pronksmedalid said kaela Aleksandra Nikolajeva (Tallinna Mõõk) ja Valeria Krupenina (SBSK Draakon). Kuuendale kohale tuli Haapsalu vehkleja Lisbeth Kask.

Poiste võistlusel tuli võtjaks  Bogdan Kolomijec (SBSK Draakon). Finaalis pidi En Garde vehkleja Rico-Janree Ojamu 10:2 seisuga Kolomijeci paremust tunnistama. „Ma üldse ei oodanud, et ta finaali jõuab. See kord võitjale veel vastu ei saanud,” ütles Nelis-Naukas. Kolmandad kohad teenisid Nikita Jarts klubist Tallinna Mõõk ning Nikita Romanenkov klubist IREM. Kuuendaks tuli Haapsalu vehkleja Ken-Robin Teral.

Epeetüdrukute võistkondliku turniiri parimaks võistkonnaks osutus SBSK Draakon võistkond, kes sai jagu En Garde võistkonnast, mida esindasid Mia-Delisa Mäemurd, Evelin Põder, Adele-Emeli Reintal. Kolmanda koha teenisid Tallinna Mõõk kasvandikud.

Sama tulemus oli ka poiste võistkondlikus arvestuses, mille võitis SBSK Draakoni meeskond, kes oli finaalis kindlalt üle En Garde meeskonnast kooseisus Kristo Kaus, Rico-Janree Ojamu, Indrek Reppo ja Ken-Robin Teral 45-26. Kolmandale pjedestaali astmele tõusid IREM vehklejad.

Vehklemisklubi Rünnak korraldatud võistlustel osales kokku 39 noort vehklejad.

Nelis-Naukas rääkis, et vehklejatel on nädalavahetused võistlusi täis. „Praegu toimuvad eelmise hooaja võistlused, mis talvel ja kevadel ära jäid,” ütles Nelis-Naukas. Ta täpsustas, et punkid lähevad selle hooaja tabelisse, sest kui jälle peaks riik lukku minema, on võistlejatel punkte, mille alusel valik teha, kes läheb MMile.

Sama vanuseklassi, D-klassi meistrivõistlused on tuleval nädalavahetusel Haapsalus, samal ajal on kadettidel Budabestis Euroopa meistrivõistlused.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz