Tänasest saab esitada ettepanekuid Haapsalu kaasavasse eelarvesse

Linnuse mänguväljak on uuenenud. Foto: SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid

Tänasest saab esitada ettepanekuid Haapsalu kaasavasse eelarvesse.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul viibis tänavu ettepanekute esitamisega alustamine tehnilistel põhjustel.

Nagu varasematel aastatelgi on Haapsalu jaotatud kaheks piirkonnaks – linnaliseks, kuhu kuulub nii Haapsalu linn, Paralepa kui ka Uuemõisa, ja maapiirkonnaks. Linnalises piirkonnas toetab linn enim hääli saanud ettepanekut 20 000 euroga, maapiirkonnas 10 000 euroga.

Ettepanekuid saab esitada keskkonnas Volis 30. septembrini. Tehtud ettepanekute üle saavad elanikud hääletada 10.-30. oktoobril.

Möödunud aastal võitis kaasava eelarve ettepanekutest Uuemõisa parki rajatav mänguväljak ja Panga küla rulapargi aluse rajamine. Parbuse sõnul valmivad mõlemad ehitised oktoobri teises pooles.

Aasta varem võitis kaasava eelarve Haapsalu rannapromenaadi rajamine. Kaasava eelarve rahade eest sai teha sellele projekti. „Nüüd ootame, kui avaneb mõni meede, siis realiseerime projekti,” ütles Parbus.

Mitmel aastal on võitnud kaasava eelarve ettepanekutest Metsa tänava remontimine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Kas linnale käib tõesti üle jõu ühe normaalse tasuta tualeti ülalpidamine? Äkki ikkagi ehitaks ühe kesklinna?

Kaasav Eesti
2 aastat tagasi

Õige oleks kaasata rahvas sellega, et anda neile otse kätte see ‘kaasav’ raha, mitte mängida seda kellelegi oma sõpruskonnast.

Vambola
2 aastat tagasi

Ronge saaks korda teha jaamas

?????
2 aastat tagasi

Miks ei tehta Rohuküla tee ja Lihula mnt vahel oleva Männiku tee äärde jalakäijate ja rattateed?! Praamid tekitavad Männiku teel väga tiheda liikluse. Ka Käbi tn kõnniteed tuleks korrastada, sest praegu poolel tänaval see üldse puudub, aga osal on see muudetud parklaks!

nimi
2 aastat tagasi

Miks eristatakse linna maapiirkonnast?

Vanaisa
2 aastat tagasi

Igal aastal külastab meie ilusat linna kümneid tuhandeid turiste,kes näevad ka roostes,lagunevaid vedureid-vaguneid raudteejaamas.Lihtsalt piinlik on! Äkki aitab lõpuks rulaparkidest ja kõnniteedest ning teeks vedurid korda ?? Muidu tuleb need varsti vanarauda viia….

Aivo Männik
2 aastat tagasi
Reply to  Vanaisa

Mõistlik ettepanek ja toetan igati. Aga tulen korraks teede juurde tagasi. Ilmselt ei mahu minu mõte rahaliselt etteantud raamidesse, aga Supeluse tänav lõik esindushotelli juurde karjub remondi ootuses.