Vana Regula Hiiumaa liinil võib rikkuda Rukki kanali

Parvlaev Regula. Foto: Urmas Lauri

Kahe ahtris paikneva sõukruviga Regula võib hakata Rukki kanali laevateele taas setetest valli kuhjama, mis omakorda võib viia laevatee sügavuse vähenemiseni ohtliku piirini, kirjutas Postimees.

„Kui Regula sõidaks seal päeva-paar, ei juhtuks midagi hullu. Aga kui ta jääb mööda seda kanalit samal sõidujoonel nädalateks või kuudeks edasi-tagasi triikima nagu tramm, siis on paratamatu, et laeva sõukruvid hakkavad kanalisse setteid kuhjama,” rääkis Postimehele süvendustööde ekspert.

Tema sõnul on uued, kahe laeva pikiteljel ehk vööris ja ahtris paikneva käituritega alused paremad, et reipa käiguga kanalist läbi sõites nad pigem puhastavad seda setetest.

TS Laevad teatas, et Virtsu-Kuivastu lisalaev regula viiakse Rohuküla-Heltermaa liinile, et tuua sealt Tõllu remondis oleku ajaks Virtsu-Kuivastu liinile üks suurem parvlaev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kopp on ees
2 aastat tagasi

Väike Regula sobib sinna kitsasse faarvaatrisse palju paremini kui suured laevad.

Arvos
2 aastat tagasi

Kes otsib, leiab kolli igalt poolt.