Tennisemängijad alustasid hooaega

Maily Märss. Foto: erakogu
Maily Märss osales Pärnus peetud täiskasvanute Eesti GP-etapil. Foto: erakogu

Tennisehooaeg jätkus pärast piirangute leevendamist täie hooga. Eesti eri paigus peetud eri tasemega turniiridel mängisid ka mitmed Läänemaa noored ja täiskasvanud.

Patrik Rainer Kaljula osales Tennis Europe turniiril Airok Viljandi Open vanusele U16. Vanemas vanuseklassis mängides võitis Kaljula kvalifikatsiooniturniiri esimeses mängus Kaarel Einpalu 6-1 6-0, kuid pidi teises ringis tunnistama kvalifikatsioonis esimese asetuse saanud Viktor Fainsteini paremust 2-6 4-6.

Kaljula mängis ka U14 Tennis Europe turniiril Tartus. Kvalifikatsioonis võitis ta Venemaa mängijat Aleksandr Monakhovi 6-1 6-0 ja Karl Oskar Laanet 6-1 6-3 ning pääses põhiturniirile. Põhiturniiri esimeses ringis tuli seekord tasavägises mängus kaotus Läti mängijalt Aleksandrs Sotikovsilt 3-6 6-1 3-6. Paarismängu põhiturniiril alistas Kaljula koos Markus Valtsoniga esimeses ringis Eesti–Jaapani paari Robin Rait Rikbergi ja Hitoshi Shirabe 6-0 6-2. Teises ringis kohtuti teise asetuse saanud tugeva Saksamaa paari Balthazar Hussi ja Niels McDonaldiga ning vastu tuli võtta kaotus 1-6 4-6.

Pärnus peetud täiskasvanute Eesti GP-etapil osales Maily Märss. Esimeses ringis oli Märss vaba, teises ringis aga kaotas Diandra Suitsole 1-6 3-6. Markus Rabi pidi Pärnus esimeses ringis vastu võtma kaotuse kolmanda asetuse saanud Aleksandr Kvitsilt 0-6 0-6.

Tallinnas Eesti noorteliiga I turniiril tuli Hannes Rabil esimeses ringis leppida kaotusega Kaspar Helmile 3-6 4-6. Lohutusturniiril võitis ta aga esmalt Rasmus Pau 9-7, seejärel poolfinaalis Triin Aabreldaali 8-4. Finaalis saadud loobumisvõit kindlustas Hannesele lohutusturniiri võidu.

Laagris toimunud Eesti noorteliiga turniiril II P hästi mänginud Gregor Trave jõudis kahe tasavägise mängu võitmise järel poolfinaali. Esmalt võitis Trave Roger Narmonti 4-2 5-3, seejärel Ralf Adamsoni 5-3 5-4(5). Poolfinaaliks olid jõuvarud otsas ja tekkisid väikesed tervisehäired, mis ei lubanud mängu lõpuni mängida ning seisul 2-3 pidi Trave andma vastasele, Otto Hermann Pikale loobumisvõidu.

Eesti Noorte GP turniiril T14 2×16 Tartus ei olnud Simona Ladval loosiõnne – juba esimeses ringis tuli mängida esimese asetuse saanud Miia Mihailoviga. Mäng oli aga tasavägine, Mihailov võitis alles otsustavas setis tulemusega 6-2 0-6 6-4. Lohutusturniiril sai Ladva esmalt hea võidu Kaisa Varuli üle 8-6, kuid pärast võrdset mängu kaotas Roberta Rohumäele 5-8.

Egert Trave tegi rahvusvahelise debüüdi U12 Tennis Europe turniiril Airok Viljandi Open. Trave võitis kvalifikatsioonis otsustavas setis Kristian Ilvest 4-6 6-2 10-6 ja pääses põhiturniirile. Põhiturniiril sattus alagrupis Travele kolm tugevat vastast. Trave kaotas hilisema turniiri finalistile, prantslasele Luca Iliescule 1-6 0-6, leedukas Dominykas Grusasele 2-6 3-6 ja kaotus tuli vastu võtta ka Marat Tjumentsevilt 4-6 2-6. Paarismängus koos Sebastian Tälliga olid Trave energiavarud otsas ja kaotus tuli põhiturniiri esimeses ringis Kaspar Jaanilt ja Konrad Pungerilt 0-6 0-6.

Tallinnas peetud Eesti III liiga üksikmänguturniiril oli Ilo Toom esimeses ringis võidukas. alistades Margus Sarapmägi kahes setis 7-6(2) 6-4. Teises ringis läks Toom kokku teise asetuse saanud Kalle Muuliga. Kogenud liigamängija Muuli ees Toom aukartust ei tundnud, mäng oli tasavägine, kuid lõpptulemuse määrasid ikkagi kogemused ja Muuli võitis 6-3 7-5.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments