Läänemaale lisandus kolm uut nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Koroonaviirus. Arhiiv.
Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3608 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 417 ehk 11,6 protsenri testide koguarvust.
Rahvastikuregistri andmeil laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 202 inimesel. 141 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.
Ida-Virumaale lisandus 56, Tartumaale 38, Pärnumaale 26, Raplamaale ja Lääne-Virumaale 16, Võrumaale 13 ning Viljandimaale kümme uut positiivse.
Jõgevamaale lisandus üheksa, Põlvamaale kaheksa, Saaremaale seitse, Järvamaale neli, Lääne- ja Valgmaale kolm ning Hiiumaale üks uus positiivne.
Viiel positiivse tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.
Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 543,1.
Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 28, haiglaravi vajab 425 patsienti, intensiivravi vajab 33 patsienti, juhitaval hingamisel on 16 inimest.
Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 35 905 inimest, kaks doosi on saanud 17 519 inimest.
Ööpäeva jooksul suri viis koroonaviirusega nakatunud inimest – 91-aastane naine, 90-aastane mees, 86-aastane mees ja naine ning 78-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 461 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Jätkub hooldekodude elanike ja töötajate, hambaraviasutuste töötajate ning ambulatoorse eriarstiabi osutajate vaktsineerimine, alustatakse apteekrite vaktsineerimisega.

Harjumaa, Ida-Virumaa ja Pärnumaa suuremad perearstikeskused hakkavad kutsuma vaktsineerima üle 80-aastaseid.

Sellest nädalast alates kehtivad Eestis ühetaolised COVID-19 piirangud. Toitlustus- ja meelelahutuskohad on kohapeal viibimiseks avatud kuni kella üheksani õhtul ja seal võivad viibida maksimaalselt kuueliikmelised grupid. Kinodes, teatrites ja kontserdisaalides kehtib 50 protsendi täituvuse nõue. Täpsem info leiab veebilehel kriis.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
3 aastat tagasi

see ei muutu nii ruttu,
kuna vandenõulased külvavad viha ning vaenu!

En.
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Mitte niivõrd vandenõulased kui lõbujanulised, kes ei suuda 2-3 nädalat kõrtsis-kinos-pidus käimata jätta ja/või kablutavad välismaa vahet. Vandenõulased arvaku mida tahes, peaasi, et avalikes siseruumides maski kannavad.