Erkki Bahovski: üks ilus päev Haapsalus. Aga muustki

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski.

Tallinna ja Harjumaa lukkupanek tähendas, et paljud traditsioonilised koolivaheaja tegevused (kino, teater, spaa) muutusid kättesaamatuks.

Mis siis ikka, autoga veel tohib sõita ja Läänemaa pole lukus. Üle-eelmisel nädalal ehk koolivaheajal sõitsime pojaga Haapsallu. Minul oli esimene kord renoveeritud Haapsalu piiskopilinnuses käia. Muljed on väga positiivsed. Olles liikumispuudega, olin skeptiline, kas ma üldse linnusesse ja seal sees käima pääsen. Aga ei – põhimõtteliselt saab ratastooliga (seda mul ei ole, aga oskan näha ratastooliga inimeste vajadusi) parklast linnusesse, seal korruste vahel liikuda (lift!) ja ka tagasi.

Nipp on selles, et piiskopilinnus on saanud renoveerimiseks raha Euroopa Liidu regionaalarengu fondist ja see tähendab, et tuleb täita ka ligipääsetavuse nõudeid. Sama lugu on kõikide teiste Euroopa Liidust renoveerimiseks või ehitamiseks raha saanud ehitistega. Ma olen käinud paljudes lossides, kindlustes ja linnustes mujalgi Eestis ja ka välismaal. Kuskil pole kohanud säärast invasõbralikkust kui Haapsalus. Minu kiidulaulu peale ühismeedias kostis küll Narvast repliik, et sealseski linnuses on nüüd lift ja liikumispuudega inimesed sinna oodatud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Tunnustus tunnustuseks aga normaalsed inimesed püüaksid pandeemia ajal kodus püsida !Mida rohkem me ringi tuiame seda suure võimalus on ka koroona levikul !

InvestorToomas
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Sa oled ikka uduloll

Lonni
3 aastat tagasi

Mul on väga meeldiv lugeda “võõra” inimese ilusat tunnustust minu kodulinnale!

no näed
3 aastat tagasi

kui propagandisti palgast ilma jäeti, võib ka reisimuljeid vahendada

heatahtlik
3 aastat tagasi
Reply to  no näed

Nii tore on lugeda heatahtliku artiklit meie linna kohta. Kiitust ja häid sõnu pole kunagi liiga palju. Toredat talve kõigile, vaatamata Covidile