Esmaspäevast on kõik koolid suletud

Haapsalu algkooli õpilased pääsevad peagi tagasi oma majja. Arvo Tarmula
Esmaspäevast on koolid taas kaugõppel. Arvo Tarmula

Alates 14. detsembrist on suletud kõik õppeasutused: üldhariduskoolid, kutsekoolid, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid. 2021. aastal jätkub õppetöö tavakorras, juhul kui valitsus ei otsusta teisiti.

Kontaktõpe võib toimuda hariduslike erivajadustega õpilastele ja lubatud on usaldusmeetmeid kasutades personaalsete konsultatsioonide, olümpiaadide, praktika läbiviimine ning eksamite sooritamine. Õppeasutused võivad kasutada distantsõppe vormi.

Lasteaiad ja lastehoiud jäävad avatuks.

Alates 14. detsembrist on kolmeks nädalaks peatatud huviharidus, huvitegevus ja sporditegevuse nii noortele kui ka täiskasvanutele. Lubatuks jääb üksnes individuaaltegevus, -õpe ja –sport ning distantsilt pakutavad tegevused. Individuaalsport värskes õhus on lubatud.

Piiranguid ei kohaldata professionaalsetele sportlastele, sealhulgas meistriliiga võistkondadele, koondislastele ja koondise kandidaatidele. Treenida ning võistelda saavad nii need noored kui ka täiskasvanud üksikaladel ja võistkondades, pealtvaatajad ei ole lubatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no
3 aastat tagasi

igasugu laadad on ju vabatahtlikud ja normaalne inimene sinna ei lähe hetkel. Koolid kohustusliku,seega need peab kinni panema. ja kuna enamus tahab kindlaid juhiseid,siis ongi kõik koolid kinni.Kui olkeks valikuliselt,kujutan ette ,mis vingumine jälle oleks.Et me ei sa aru ja tahame selgeid juhiseid.

No
3 aastat tagasi

Meie perele koduõpe sobib. Ei näe põhjust virisemiseks

Äkre
3 aastat tagasi

Plaanilises meditsiinis ei tohiks kindlasti piirata soovahetusoperatsioone ja aborte. Prioriteedid ennekõike. Koolid tulebki vajadusel kinni panna.

Kannan maski
3 aastat tagasi

Miks suletakse kõik koolid ja jäetakse avatuks kõik meelelahutusasutused? Ma ei saa sellest aru…Miks karistatakse lapsi ja jäetakse ära jõulupeod? Klassis on nad ju nagunii kõik koos ühes ruumid. Ei ole kuulda olnud, et mõnes Haapsalu linna koolis oleks keegi haigestunud. Võiks ikka juhtumi-/ maakonna põhiselt toimetada. Kummaline on see, et samal ajal peetakse jõuluturge- laatu.. korraldatakse erinevaid töötubasi, soodusmüüke
…tule ja ole tervre

Covid
3 aastat tagasi
Reply to  Kannan maski

Õige,kus on vastused? Neid pole! Kogu aeg on liikumine ja treening tugevdanud organismi,nüüd on see muutunud ohtlikuks,aga tippsportlased,kes on kõige vastuvõtlikumad viiruste suhtes võivad treenida! Kus nad võistlevad?

Ei saa aru?
3 aastat tagasi

Ja lasteaiad hoiame aga rõõmuga lahti kõik. Ometi lasteaias töötavadki enamus kõik juba üle 50, seega riskigrupis. Noored ju ei vali lasteaiaõpetaja elukutset millegipärast.

Leenu
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru?

Eks vast ikka sellepärast ei vali lasteaia õpetaja elukutset kuna töötasu on liiga madal ja pank ei anna eluasemelaenugi, Kurb

Covid
3 aastat tagasi
Reply to  Leenu

Lasteaia õpetajad on erakordsed inimesed,selline vastutuse koorem olematu palga juures. Tänud teile!

Covid
3 aastat tagasi

Järjekordne absurd,huvitegevuse ja spordi peatame aga baarid joomiseks jätame lahti!!! Show must go on:)

Imbi
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Jajah, ja siis professionaalne sportlane võib olla/käia trennides, ja tervisesportlane jääb kohe haigeks? Et nagu mida tark viirus ikka… Idiootsus kuubis…. Kas need seal ülevalpool saavad ikka aru ka, mida nad suust välja ajavad või rahanumber silme ees ja vahet pole, mis sealt tuleb.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Aga rumalat ja purjes rahvast ongi lihtsam valitseda! Vaata ida poole, puutini toetusprotsent kisub üle saja juba!