Pooled politsei kontrollitud jalgratastest ei vastanud nõuetele

Möödunud nädalad kontrollisid Haapsalu politseinikud koolide jalgrattureid.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul kontrollisid politseinikud 30 õpilast, kellest pooled ei kasutanud rattaga sõites nõuetekohast turvavarustust. „Tuletan meelde, et alla 16-aastastel on jalgrattaga sõites kiivri kandmine kohustuslik, kuid peas peaks see olema kõigil ratturitel. Kiiver kaitseb õnnetuse korral ratturi elu ja tervist,” ütles Tohter.

Ta lisas, et sama oluline on hoolt kanda ka selle eest, et jalgratas oleks tehniliselt korras. „On juhuseid, kus rattal ei tööta näiteks pidurid, mis tähendab, et sellise sõiduvahendiga last liiklusesse lubada on väga ohtlik,” ütles Tohter.

Tohter pani lapsevanematele südamele, et nad kontrolliksid enne iga sõitu üle lapse ratta – kas pidurid on töökorras, kas olemas on kõik helkurid ja kas signaalkell töötab. Tohter lisas, et ka tulevikus on plaanis sarnaseid kontrolle koolide juures teha.

Lisaks rattakontrollidele alustas Haapsalu politseijaoskond möödunud nädalal 17 väärteomenetlust, millest 16 olid liiklusalased rikkumised, neist 12 juhul oli tegemist piirkiiruse ületamisega.

Samuti alustas Haapsalu politsei kolm kriminaalmenetlust, millest kahe puhul oli tegemist lähisuhtevägivallaga ning ühel juhul varastati Ristil bussijaama rattahoidlasse pargitud lukustamata jalgratas Scott.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Misse
1 aasta tagasi

Kontrolliti KÕIGEST 30 last. Iga Haapsalu kooli juures on igapäevaselt rohkem kui 30 jalgratast. Kui pooled rattad ei vasta nõuetele, siis lendleb niisuguseid linnavahel sadakond või rohkem. Teeb murelikuks.

Vanaisa
1 aasta tagasi

Kahjuks ei tea ka politsei,et jalgrattal peava seaduse järgi põlema halva nähtavuse korral tuled. Sest miks muidu sõidavad pooled ilma tuledeta. Ja trahvi pole keegi saanud.

Seda et
1 aasta tagasi

Vaadates noori jalgrattureid tänaval, siis kiivrid on ikka vähestel peas. Mingit korda selles osas näha ei ole. Ilmselt on sellest ikka vähe, et politsei korra aastas koolide juures käib.