Tammsaare teater mängib Kirimäel ohudraamat

Tammsaare teatri lavastus „Arusaamatus”. Foto: erakogu
Tammsaare teatri lavastus „Arusaamatus”. Foto: erakogu

Laupäeval etendub Kirimäe rahvamõisas Tammsaare teatri lavastus „Arusaamatus”, mis on Kirimäe mõisa selle hooaja viimane teatrietendus.

Albert Camus ohudraama räägib loo teise maailmasõja eel toimunud sündmustest ühe Kesk-Euroopa küla võõrastemajas, mida peavad ema ja tütar, kes on väsinud oma elust ja soovivad kolida mere äärde. Et paigast ära saada, koguvad ema ja tütar raha, kuid raha teenimiseks sooritavad nad päevavalgust kartvaid tegusid.

Lavastaja Allan Kress ütles, et tegemist on võimsa materjaliga, mis paneb mõtlema, milleni võib viia perspektiivitunde kadumine ja kuidas olla ise parem inimene. „Ei meeldi lood, mis tekitavad ainult musta masendust, vaid sellised, mis panevad mõtlema ja tekitavad arutlusainet,” ütles Kress.

Lugu hakkas Kress lavastama, sest otsis kahele näitlejannale väärilisi rolle.

„Arusaamatus” esietendus 2017. aastal ja kestab umbes 1,5 tundi. Kirimäel algab etendus 26. septembril kell 19 ja pilet maksab 15 eurot.

Tammsaare teater on 1947. aastal loodud harrastusteater, kus löövad kaasa ka kutselised näitlejad.

Lavastaja: Allan Kress
Kunstnik: Jana Wolke
Mängivad: Jana Volke, Galina Tikerpuu, Andres Kask, Ilona Sillamaa, Jaan Tedder
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments