Haapsalus tuleb gurmeeturg

Kokk Joel Ostrat valmistab gurmeeturul koos kutsekooli õpilastega eine. Foto: erakogu

Laupäeval on Haapsalu Karja tänaval gurmeeturg, kus 19 väiketootjat Läänemaalt ja kaugemaltki pakuvad ebatraditsioonilisi tooteid nii proovimiseks kui ka kaasa ostmiseks.

Kodukant Läänemaa kohaliku toidu spetsialist Eva Rahv ütles, et seesuguse turu korraldamise mõte on olnud juba mitu aastat, kuid Läänemaa maitsete aasta raames saab turg ka lõpuks teoks tehtud.

Turul on väljas näiteks Saunja Haava talu ploomide ja viinamarjadega, Üdrumaa Seenefarm austerservikute ja lõvilakaga, Puise Oosaare talu kadakatrühvlite ja pihlaka vürtsmoosiga, mis Rahvi sõnul sobib ideaalselt juustuga. Kohal on ka Haeska Tänava talu vaarikasinepi ja Roberti Mesi Nihka külast meešokolaadiga. Samuti tutvustab Tänava talu erinevaid mokteile ehk alkoholivabasid kokteile.

Päeva juhib kokk Joel Ostrat, kes Rahvi sõnul on teinud suure eeltöö selleks, et eri tootjaid põhjalikult tutvustada. Samuti koostab Ostrat koos Haapsalu kutsekooli kokaõpilastega degustatsioonimenüü.

Kalakokk Hanno Kask näitab, mida kõike saab valmistada kalast ning merebioloog Jüri Tenson räägib huvilistele, millised kalad elavad Läänemeres. Kalanduse teabekeskus paneb lapsed mereteemaliselt meisterdama.

„Väike, aga eriline. Maitsta saab rohkem kui tavalisel turul,” ütles Rahv gurmeeturgu tutvustades kokkuvõtteks. Gurmeeturg kestab laupäeval kell 11-15 Karja tänaval. Turu tõttu on tänav liiklusele suletud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Turg
3 aastat tagasi

Haapsalus ju pidevalt lahti, miks seal oma kaupa ei müüda, vaid tehakse sellest mingi komejant kogu aeg